Nekrietns svešzemju "mīlnieks" apkrāpj dāmu no Latvijas

tautaruna.lv 18.novembris 2018, 13:03
 
F64 Photo Agency
Lai gan regulāri tiek vēstīts par krāpniekiem sociālajā tīklā facebook, kāda dāma atkal iekritusi nekrietna svešzemju "mīlnieka" izliktajās lamatās.

Sieviete no Latvijas iekritusi viltus mīlnieka ārzemnieka lamatās. Svešinieks uzrunājis sievieti sociālajā tīklā facebook, vēsta raidījums "Bez Tabu".. Gūstot uzticību, latviete klāstījusi viņam savas problēmas. To izmantojot, vīrietis ”atkausējis” sievietes sirdi, solījis mūžīgu mīlestību un palīdzību, tomēr rezultātā izkrāpis vairākus tūkstošus eiro.

Svešinieks Ināras kundzei no Latvijas stāstījis, ka strādā par ārstu uz kuģa, ir no Austrālijas. Ādolfs Ināru šarmējis ar ”saldiem” tekstiem, solot mūžīgu mīlestību.

”Viņš mani uzrunāja, mēs pļāpājām. Stāstīju, ka man ir problēmas, esmu ielīdusi kredītos, ka meitai māja nodegusi,” par komunikāciju ar svešinieku stāsta apkrāptā Ādolfu.

Svešinieks sarakstījies ar Ināru lauzītā latviešu valodā, izmantojot tulkošanas rīka palīdzību. Viņš sievietei teju katrā teikumā stāstījis, cik ļoti mīl viņu, nespēj bez Ināras dzīvot, piedāvājis kopīgus nākotnes plānus. Lūk, daži citāti no ”saldās” donžuāna runas manieres: ”Katru dienu mana mīlestība pret Tevi aug! Tā kļūst stiprāka un spēcīgāka! Tā ir tik liela sajūta, ka tik ļoti iemīlējies esmu!”; ”Man pat nav iespējams par kādu minūti domāt par tevi! Vienmēr esi manā sirdī!”; ”Cik es Tevi mīlu!”; ”Kad jūs esat manā dzīvē, mani padarījāt par vislaimīgāko cilvēku uz zemes!”; ”Es patiešām mīlu tevi, mana mīļā!”; ”Mēs varētu dzīvot kopā. Varētu būt bērniņš, kaut vai adoptēts!”.

Lai risinātu Ināras un viņas ģimenes problēmas, svešinieks piedāvājis atsūtīt Inārai pasta sūtījumā milzu naudu, dārglietas un citas vērtīgas mantas.Ināras kundze, tiekoties ar “Bez Tabu”, gan aizvien tic, ka šāds sūtījums izsūtīts. Viņa ar nožēlu stāsta, ka sūtījumu esot aizturējuši Taizemes muitas darbinieki. Par to viņai paziņojis pats donžuāns Ādolfs. Svešinieks viņai pārsūtījis it kā Taizemes muitnieku sūtītu e-pasta ziņojumu, kuram nav nekāda sakara ar šo iestādi (e-pasta adrese beidzas ar ”yahoo.com”). E-pasta ziņojumā it kā taizemieši brīdina, ka jāsamaksā milzu soda nauda par to, ka sūtījumā atrasta nauda, ko šādi sūtīt nedrīkst. Kā noskaidro “Bez Tabu”, šāds sūtījums nekad nav sūtīts. Brīdinājumam nav saistības ar Taizemes muitas iestādi, to, visdrīzāk, sarakstījis pats donžuāns. Arī sūtījuma pavadzīme, ko kā pierādījumu ”mīlnieks” uzrādījis Inārai, ir viltojums.

Tomēr latviete Ināra naivi uzticējusies Ādolfam, uz e-pasta ziņojumā norādīto kontu pārskaitījusi vairākus tūkstošus eiro par it kā aizturēto sūtījumu. Jāuzsver, ka šo naudu viņa aizņēmusies ”ātrajos kredītos”.

Arī sazvanīt Ādolfu uz viņa norādīto tālruņa numuru nav iespējams, jo šāds numurs neeksistē. ”Viņš laikam uz kuģa, viņam tur nav zonas,” komentējot neizdošanos sazvanīt Ādolfu, labdarim aizvien naivi tic Ināra.

Valsts policijā stāsta, ka šāda cilvēku apvārdošana sociālajos tīklos kļuvusi par klasisku krāpniecības shēmu, norāda raidījums "Bez Tabu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas