Izmisusi sieviete: Kā lai izdzīvo ar 293 eiro mēnesī?

tautaruna.lv 16.novembris 2018, 16:37
 
Pixabay
Pavisam neapskaužamā situācijā nonākusi kāda sieviete, bijusī skolotāja. Viņa savu bēdu stāstu nolēma izstāstīt "Bez tabu" balss pastam.

Sieviete vārdā Daina 2. martā zaudēja darbu - viņa līdz tam strādāja par skolotāju, taču skolu slēdza un Daina palika bez darba. Savā speciālitātē viņai darbu neizdevās atrast.

Sieviete ir pamatizglītības pedagoģe angļu valodā, tāpat sākumskolas skolotāja. Ieguvusi sertifikātu arī kā latviešu valodas skolotāja.

Daina nesen sākusi strādāt sākumskolā par pavāri. Alga minimālā jeb 430 eiro "uz papīra". Liels bija viņas pārsteigums, kad saņemot algu oktobrī, viņa izrādās vien nopelnījusi 293 eiro.

Cerējusi, ka Valsts ieņēmumu dienests spēs izskaidrot šo situāciju, domājusi, ka elektroniskās deklarēšanas sistēmā pieļāvusi kādu nejaušu kļūdu.

Taču dienests paskaidro, ka kļūdu nav, piebilstot, ka neapliekamais minimums līdz 1. janvārim Dainai nemaz nepienākoties. Tātad - tā vietā, lai saņemtu 346 eiro, viņa saņem 293 eiro. VID pārstāve mierinājusi, ka 1. martā varēšot iesniegt jaunu deklarāciju.

Daina ir neizpratnē, kā lai izdzīvo līdz 1. martam? Ir taču jāmaksā komunālie maksājumi, rēķini par tēvu, kurš atrodas pansionātā. Pati Daina strādā no 6 rītiem līdz nereti 18 vakarā.

"Šobrīd es nesaprotu, par ko šī valsts mani soda!” sarūgtināta ir Daina. Viņa 35 gadus strādājusi algotu darbu, godīgi maksājusi visus nodokļus, bet tagad jāizjūt izsalkums, jo allaž ir jārēķina, vai maizi viņa var tajā dienā atļauties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas