Kas noticis? Īrniecei izmisums par dzīvokļa saimnieku rīcību

tautaruna.lv 16.novembris 2018, 14:40
 
Ekrānšāviņš no video
Kāda īrniece Jaunolainē nonākusi pagalam nepatīkamā situācijā. Bez viņas ziņas dzīvokļa īpašniece nomainījusi atslēgas. Aiz durvīm palikusi gan pati, gan Irinas trīs mazgadīgie bērni, vēsta raidījums "Bez Tabu".

“Jaunākajam bērnam pat paaugstināta temperatūra bija, pat ātro palīdzību saucām. Maksā savu naudu, bet ar mani tā izrīkojas,” savas bēdas "Bez Tabu" klāsta sieviete.

"Mums tāds īrnieks nav vajadzīgs. Viņa nepilda līguma nosacījumus. Turklāt apvaino mūs mūsu teritorijā," norāda viena no dzīvokļa saimniecēm.

Izrādās, ka Irina dzīvokli sākusi īrēt 15. septembrī. Samaksājusi prasīto īres naudu 200 eiro par pirmo mēnesi un vēl 200 eiro par pēdējo mēnesi un oktobrī veikusi komunālos maksājumus par septembri, taču 15. oktobrī sācies konflikts ar dzīvokļa īpašnieci. Viņa pieprasījusi samaksāt par īri par nākamo mēnesi.

Irina sacījusi, tādas vienošanās nebija un īres maksājumus veiks par iepriekšējo mēnesi, nevis nākamo. Konflikts turpinājies arī novembrī, kad īpašniece pēc naudas ieradusies jau desmitajā datumā.

Rezultātā dzīvokļa īpašniece atstājusi viņu aiz durvīm. Irina ziņojusi pašvaldības policijai, kuras darbinieki iesaistījuši sociālo dienestu. Tā pārstāvji izsaukuši glābējus, kuri palīdzējuši Irinai iekļūt dzīvoklī pa logu.

Olaines pašvaldības policijas priekšnieks Ervīns Siliņš norāda, ka šāda situācija nav pieļaujama. "Jebkurā gadījumā ģimenes atstāšana uz ielas ir nepieļaujama. Šādi strīdi risināmi tiesas ceļā. Policijas pienākums, jebkuras policijas, gan valsts, gan pašvaldības, ir panākt, ka tiek ievērotas tiesības. Šai gadījumā bērnu tiesības arī."

Avots: Raidījums "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas