Latvijas iedzīvotāju pamatīgi sadusmo "airBaltic" rīcība

tautaruna.lv 20.novembris 2018, 7:12
 
F64
Kāds Latvijas iedzīvotājs nesaprot, kāpēc nacionālās aviokompānijas ”airBaltic” biļetes uz galamērķiem no Latvijas ir dārgākas nekā kaimiņvalstīs, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Oskaram un viņa kolēģim darba darīšanās bija steidzami jānokļūst Vācijas pilsētā Minhenē. Vairākas dienas pirms plānotā datuma vīrietis sev un kolēģim vēlējās iegādāties aviobiļetes ”airBaltic” mājaslapā.

Liels bija vīrieša pārsteigums, ieraugot biļetes cenu vienai personai vienā virzienā no Rīgas ar tiešo reisu - 190 eiro. Tikmēr tajā pašā datumā, ar to pašu reisu lidojot no kaimiņvalstīm, cenas ir krietni lētākas - no Tallinas caur Rīgu ar to pašu reisu 98 eiro, bet no Viļņas ar to pašu reisu caur Rīgu - 117 eiro.


”Ar šo visu viņi [”airBaltic”] mudina mani vai nu braukt uz Tallinu, vai Viļņu, kur tērēšu naudu, no kā Latvijai nav labuma, vai meklēt lēto citas aviokompānijas piedāvājumu. Es, Latvijas iedzīvotājs, uzturu šo aviokompāniju. Kāpēc no Latvijas lidojumi ir dārgāki? Cik es saprotu, ”airBaltic” mūsu lidostā dod atlaides, ja reiz tie ir mūsējie, kāpēc man jāmaksā tik liela nauda, ja es jau nodokļos esmu samaksājis? Ja tā starpība ir tāda un aviokompānija nevar nopelnīt, nepaņemot no mums vēl, varbūt mums šī kompānija ir jāpārdod? No tās naudas varam sataisīt daļu ceļus, varbūt slimnīcu gultām pietiks! Vai mēs tāpēc glābām šo uzņēmumu?” jautā iedzīvotājs.


Oskars uzskata, ka valstiski jānosaka, ka no Latvijas biļetes ir vislētākās, jāmudina citu valstu iedzīvotājus braukt uz Rīgu, ”atstāt” naudu un sēsties lidmašīnā mūsu valstī.


”airBaltic” pārstāve Alise Briede stāsta, ka ”rezervācijas laikā biļetes cena ir visizdevīgākā, zemākā tajā brīdī”.

”Cenas būtiski ietekmē vairāki faktori. Piemēram, atšķirīgās lidostās ir atšķirīgas lidostu nodevas. Tāpat jāņem vērā arī tirgus konkurences apstākļi, kas ietekmē cenu piedāvājumu. Eiropā ilgstoši konkurences apstākļi ir ļoti augsti, līdz ar to lidsabiedrībām jāspēj nodrošināt konkurētspējīgas cenas visiem: gan tiem, kuri ceļo tiešajos reisos, gan tiem, kuri ceļo ar pārsēšanos,” stāsta ”airBaltic” pārstāve Briede.

Komentējot Oskara pieredzi, Briede uzsver, ka no Rīgas uz Minheni ir tiešais lidojums, kamēr pasažieriem, lidojot no Lietuvas vai Viļņas, jāpārsēžas Rīgā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas