UZMANĪBU: Brīdina par kārtējiem krāpniekiem

tautaruna.lv 15.novembris 2018, 7:13
 
REUTERS/ SCANPIX
Ne reizi vien policija Latvijā brīdinājuši par cilvēkiem, kuri no apkārtējiem dažādos veidos mēģina izkrāpt naudu. Arī šoreiz izskanējis kārtējais brīdinājums par ļoti apsviedīgiem krāpniekiem.

"Ir jāiegulda vairāki tūkstoši dolāru, kuri pēc tam īsā laika posmā nesīs lielu peļņu. Ar šādiem solījumiem apsviedīgi krāpnieki atkal apstrādā Latvijā dzīvojošus pilsoņus, solot, ka iesaiste viņu finanšu darījumos ir bez jebkāda riska," vēsta raidījums "Bez Tabu".

Latvijā dzīvojošs vīrietis Andis pēc tam, kad pats izmēģinājis iesaistīties kādās finanšu operācijās. Viss aizsākas, kad viņš telefonā saņem ziņu no kādas sievietes, kura viņam piedāvā iespēju nopelnīt. Viņš ieinteresējas, un tad sākas viņa apstrādāšana. Ar vīrieti sazinās jau cits cilvēks, kurš aizrautīgi stāsta, ka, ja Andis ieguldīs pāris tūkstošus dolāru savas naudas finanšu darījumos, tie ātri vien nesīs pasakainu peļņu.

"Bez Tabu" informē, kad nauda, 2000 eiro, aizskaitīti uz atsūtīto konta numuru, ar viņu sazinās jau cita - trešā - persona, kura pastāsta, kas darāms tālāk. Interneta vietnē, kurā jāpiereģistrējas, vīrietis redz, ka ir noticis kāds darījums.

Pēcāk aģents, kurš ar vīrieti sazinās caur” Skype”, saka, ka Andim ir jāiet uz pilnu portfeli, ar tik mazu ieguldījumu nekāda labā peļņa nebūs. Pilns portfelis nozīmē, ka kopumā jāiegulda 10 000 eiro. Vīrietis nepiekrīt un sāk jautāt par savas naudas atgūšanu. Tad seko pats interesantākais. Aģents atbild, ka ieguldītā nauda ieskaitīta kaut kādā mistiskā, starptautiskā bankā, lai viņš saņemtu savus 4000 dolārus, vispirms ir jāsamaksā mistiska komisijas nauda 1200 dolāru. Sarunas ne pie kā nenoved, vīrietis komunikāciju pārtrauc, iemaksāto naudu noraksta.

Finanšu darījumu mājaslapā sigma-market.com ir norādīta Francijas adrese, bet Latvijas finanšu darījumu uzraugi izpētījuši, ka patiesās pēdas ved uz daudz eksotiskāku vietu.

Raidījums arī noskaidrojis, ka šajā konkrētajā gadījumā vīrietis savu naudu neatgūs, bet, lai nākotnē neviens cits neciestu, pirms ielaisties šāda vaida avantūrās, vispirms jānoskaidro konkrētas kompānijas nosaukums, adrese un jāpalūko Finanšu un kapitāla tirgus komisijas mājaslapā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas