Viedoklis: Sašutums par "patriotisma" paraugu simtgades priekšvakarā

tautaruna.lv 14.novembris 2018, 18:53
 
SCANPIX
Pēc dažām dienām svinēsim Latvijas 100.dzimšanas dienu. Diemžēl, ne visi to sagaidīs ar prieka pilnām jūtām. Laika zīmju vērotājs V.Bukšs dalījies savās pārdomās par, viņaprāt, "patriotisma" paraugu simtgades priekšvakarā.

Savā blogā viņš neslēpj savu sarūgtinājumu par notikumiem Viļakā. Tur pie pirmsskolas izglītības iestādes, iepretim rotaļu laukumam, viņu neiepriecinājis redzētais skats.

"Šeit liepām piešķirta apzāģēto kailo stumbru uzvaras simbola forma, gan nogalinātais bērzs, kuru stādīja no trimdas Sibīrijā atgriezies cilvēks," raksta V.Bukšs.

"Pirmās Latvijas brīvvalsts laikā Viļakā Valsts svētkus gaidot aicināja stādīt kociņus, tagad - rāda piemēru ārdīt... It īpaši nesaprotama šī rīcība ir laikā pirms Latvijas Valsts simtgades un pie iestādes, kur izglītojas, vēro un brīnās mūsu Latvijas nākamie pilsoņi...Skumji, ja šāda "patriotisma" paraugi notiek Latvijas Valsts 100. gadadienas priekšvakarā," usver ieraksta autors.

Atgādinām, ka šī nav pirmā reize, kad pēdējo nedēļu laikā tiek runāts par koku izciršanu Latvijā. Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka vairāki aktīvi Ērgļu novada iedzīvotāji nav apmierināti ar pašvaldības lēmumu izsolīt Braku meža cirsmu pie rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa dzimtajām mājām un cer nosargāt mežu no izciršanas.

Ar atklātu vēstuli pie Ērgļu novada pašvaldības vērsusies arī režisore Māra Ķimele, aicinot Braku mežu nepārvērst kailcirtē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas