Krāpniece? Kādai Latvijas iedzīvotājai izdodas piemānīt Facebook lietotājus

tautaruna.lv 13.novembris 2018, 15:29
 
PA Images/Scanpix
Sociālajā tīklā Facebook kāda sieviete vārdā Mārīte rakstījusi, ka nonākusi grūtā situācijā un lūgusi palīdzību, savukārt pēc tam nākusi klajā ar atvainošanās paziņojumu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Man konstatēja nāvējošu vīrusu, kuru zina jau sešus simtus gadu. No tā neviens nav izdzīvojis. Tas ir meningitus encefalitus sepses. Patiesībā tie ir veseli pieci nāvējoši vīrusi.

Jau krietnu laiku sociālajā portālā ir lasāms sievietes vārdā Mārīte izveidots ieraksts, kurā viņa apraksta savu sūro dzīvesstāstu. Tas ir par smagu slimību, kura viņu pieveikusi, par ārstu nelaipno attieksmi pret viņu. Par to, kā ar saimniecību un lopiem iet gauži grūti un ka nu ir spiesta lūgt cilvēku palīdzību. Pie viņas raksta ir lasāmi daudzi komentāri, kurus lasot ir skaidrs, ka daudzi ir gatavi doties viņai palīgā.

Komentāri Facebook:
”Varu palīdzēt ar traukiem, bet esmu Liepāja. Arī šāds tāds dārza inventārs atrastos.”

”Kur atrodaties? Varu mēģināt palīdzēt.”


Tas, kas mulsina, ir komentārs, kurā kāda sieviete atstāsta sarunu ar cilvēku, kurš pazīstot sievieti. Tajā atklāts, ka kundze, iespējams, ir bijusi bordeļu īpašniece, iekritusi policijas nagos un vairākus gadus nācies pabūt valsts maizē jeb cietumā. Daži komentāros izsaka minējumus, ka attiecīgais profils izveidots tieši palīdzības lūgšanai.


Kad "Bez Tabu" ierodas pie sievietes, redz, ka pa sētu ganās prāvs pulciņš vistu, ir aitas. Sētā rosās divi, jauni vīrieši, kuri apdara ikdienas saimniecības darbus. Pati saimniece ir istabā.

”Man konstatēja nāvējošu vīrusu, kuru zina jau sešus simtus gadu. No tā neviens nav izdzīvojis. Tas ir meningitus encefalitus sepses. Patiesībā tie ir veseli pieci nāvējoši vīrusi,” atklāj Mārīte.


Ārsti galvu vien nogroza, jo kundzes nosauktais nekādi nav nāvējošs vīruss. Tās ir trīs slimības. Meningīts, encefalīts, sepse.


Sieviete stāsta, ka neko sliktu nedarot. Naudu viņa ziedot neprasa, prasa pēc drēbēm, lietotām mantām. Tirgo pašu vāktas zāļu tējas, īpašumā ir gan mežs, gan zeme, kuru iznomā.

Jāpiebilst, ka pēc ‘Bez Tabu” apciemojuma sieviete savā “Facebook” profilā bija ievietojusi atvainošanās rakstu, visiem atzīstot, ka bijusi mānīšanās, bet šobrīd abi ieraksti - gan palīdzības lūgšana, gan atvainošanās - ir dzēsti.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas