Rīdziniece pārliecināta, ka viņai izkrāpts dzīvoklis

tautaruna.lv 8.novembris 2018, 17:30
 
F64
Rīdziniece Margarita pārleicināta, ka SIA “Latvijas Hipotēka” ir viņu pamatīgi piekrāpusi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Izrādījies, ka, pašai nezinot, parakstījusi vienošanos, ka atsakās no dzīvokļa izpirkšanas tiesībām.

Rīdziniece Margarita nokļuvusi naudas grūtībās un viņai steidzami bija nepieciešams naudas aizdevums. Lai iegūtu vajadzīgo summu 3400 eiro, šā gada gada martā noslēdza līgumu ar SIA “Latvijas Hipotēka” par darījumu ar nekustamo īpašumu. Lai saņemtu nepieciešamo naudas summu, kundze bija spiesta uzņēmumam pārdod savu nekustamo īpašumu zem kadastra vērtības.

Līgumā paredzēts, ka dzīvokli gan iespējams atgūt. Tiesa gan, maksājot uzņēmumam par to vairāk, jo parakstījusi līgumu, ka dzīvokli faktiski pārdod par 4900 eiro un ka 1500 eiro samaksāti skaidrā naudā, lai gan saņēmusi no uzņēmuma vien 3400 eiro. Kundze skaidrā naudā 1500 eiro gan neesot nedz saņēmusi, nedz samaksājusi. Viņai paskaidrots, ka tā esot summa, kas jāmaksā par dažādiem pakalpojumiem, tāpēc dokumentos parādās, ka izmaksāta skaidrā naudā.

Rezultātā Margaritai dzīvoklis vairs nepiederēja, bet viņai tas bija jāīrē no uzņēmuma, maksājot 100 eiro katru mēnesi. Uzņēmuma pārstāvji sacījuši, ka pēc trim mēnešiem varēs noslēgt kreditēšanas līgumu, ja Margarita varēs pierādīt, ka ir pietiekami daudz ienākumu un ja maksās īri bez kavējumiem.

Kad Margarita ieradusies pēc trim mēnešiem, lai noslēgtu kreditēšanas līgumu un varētu sākt izpirkt savu dzīvokli, jo maksājusi laikā īri, uzrādīja izziņu no darba devēja par ienākumiem, saņēma atteikumu, jo viņai nepietiekot legālo ienākumu. Tika piedāvāts turpināt īrēt dzīvokli vēl trīs mēnešus. Aicināta noslēgt jaunu līgumu. Izrādījies, ka, pašai nezinot, parakstījusi vienošanos, ka atsakās no dzīvokļa izpirkšanas tiesībām.

SIA “Latvijas Hipotēka” pārstāvis apgalvo, ka ar visiem līguma nosacījumiem Margarita iepazīstināta un situācija viņai izskaidrota. Margarita to esot apstiprinājusi ar savu parakstu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:23

Jaunākās diskusijas