"Pie kājas, kas notiek!" Dzīvnieku patversmes pārstāvji pikti par kāzu tradīciju

tautaruna.lv 7.novembris 2018, 21:04
 
facebook.com/ Tukuma dzīvnieku patversme
Tukuma dzīvnieku patversme publicējusi piktu ierakstu jaunajiem pāriem, kuri savā kāzu dienā uzskata, ka atzīmējot skaisto notikumu, gaisā jāpalaiž divas baltas dūjas.

"Nevēloties aizvainot šīs dīvainās tradīcijas piekopējus, vēlētos uzzināt, pajautāt: ko vēlas jaunais pāris, uzmetot gaisā dūju, kura nopirkta no audzētāja par pārdesmit eiro? Kāds ir viņu sapnis? Ar kādu mērķi putni, kuri auguši nebrīvē, tiek palaisti brīvībā? Iespējams ir baloži, kuri iemācīti atgriezties pie audzētāja, bet tie, iekļaujot riska faktoru, noteikti izmaksā krietni dārgāku summu. Parasti jaunie pāri izvēlas šos lētākos baložu pārīšus un nolemj tos drošai bojā ejai. Šie putni sliktāk lido un vājāk orientējās apkārtnē, jo viņi ir masveida produkts. Audzētājam un jaunajam pārim, acīm redzot, pie kājas, kas ar putnu notiek," sociālajā tīklā facebook raksta dzīvnieku patversmes pārstāvji.

Šim kāzu simbolam kaķis izrāvis asti, bet no pāra otra baloža bija palikusi tikai asinīm apslacīta baltu spalvu čupiņa.

Kamēr jaunais pāris pēc kāzām skaistus foto, tikmēr nabaga pārbiedētie putni bieži vien mirst. "Reizēm, kad putni izmisuma dzīti meklē barību, svinīgi baltais smokings viņiem palicis netīrs un pelēks. Dzīvojuši nebrīvē un tagad pamesti uz laimi gaisā tie nolemti eksistencei. Ir gadījumi, kad viens no baložiem aiziet bojā kaķu apēsts... Arī šim kāzu simbolam kaķis izrāvis asti, bet no pāra otra baloža bija palikusi tikai asinīm apslacīta baltu spalvu čupiņa."

Dzīvnieku patversmes pārstāvji arī jautā, vai tiešām šī nepārdomātā tradīcija spēj nest laimi jaunajam pārim? "Kas tad tā ir par tradīciju, varbūt upurēšanas?! Arī krāsainie baloni palaisti gaisā uz laimi nodara lielu postu gan videi, gan dzīvām būtnēm. Varbūt var atrast piemērotāku kāzu tradīciju... uz laimi un labklājību."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas