"Bezatbildība!" Sieviete neslēpj dusmas par ārstu attieksmi slimnīcā Talsos

tautaruna.lv 12.novembris 2018, 9:30
 
F64
Kāda Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu nodaļas paciente ir sašutusi ārstu attieksmes dēļ.
Viņa uzsver, ka tā ir vislielākā bezatbildība kāda ir redzēta. Paciente brīdina - ja nekas nemainīsies, viņai nāksies vērsties pie attiecīgam instansēm, lai tamlīdzīgas situācijas neatkārtotos.

Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka ārsti attiecībā pret viņu rīkojušies ļoti bezatbildīgi.

"Ierados Talsu uzņemšanā ar augstu temperatūru 39 grādi. Mani pieņem apskates telpā, uzdod jautājumus, kas noticis. Izmēra temperatūru un asinsspiedienu. Pajautā, kāpēc esmu ieradusies uzņemšanā. Saku, ka varbūt vajag pārbaudīt, kāpēc man ir temperatūra.. vai plaušās nav kaut kas. Izklausījās plaušas un sūtīja mājās. Nepateica ne kādus norādījumus, ne kā ārstēties.. neko. Aizbraucu mājās un sazvanu ātro palīdzību, runāju ar galveno cilvēku, kas tur ir.. saņēmu info, ka tā ir bezatbildība un ar steigu ir jāveic pārbaudes. Dabūju braukt uz citu uzņemšanas nodaļu," savu situāciju apsraksta sieviete.

Viņa uzsver, ka tā ir vislielākā bezatbildība kāda ir redzēta. Paciente brīdina - ja nekas nemainīsies, viņai nāksies vērsties pie attiecīgam instansēm, lai tamlīdzīgas situācijas neatkārtotos.

Tikmēr komentāros cilvēki raksta, ka sievietei ar paaugstinātu temperatūru bija jāvēršas pie sava ģimenes ārsta, nevis jādodas uz slimnīcu.

"Vispār ar paaugstinātu temperatūru, ja nav nekādu akūtu sūdzību (klepus, sāpes u.c.) ir jāvēršas pie ģimenes ārsta, kurš tad arī nozīmēs atbilstošus izmeklējumus. Ko tad var ārstēt uzņemšanā, ja nekā cita bez temperatūras nav? Ja jau situācija būtu tik kritiska, tad gan jau tā ātrās palīdzības "galvenā persona" būtu sūtījusi pie jums brigādi, lai vestu uz atbilstoša profila uzņemšanu, visticamāk, Ventspilī," teikts kādā komentārā.

Jāpiebilst, ka cilvēki ik pa laikam dalās ar piedzīvoto Latvijas slimnīcās un poliklīnikās. Un vairumā gadījumos sašutumu izraisa mediķu rīcība. Piemēram, nesen kāda sieviete slimnīcā piedzīvoja absurdu situāciju.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas