Sirmgalvjiem Kuldīgas pusē jādzīvo briesmīgos apstākļos; pensionāri slīkst ūdenī

tautaruna.lv 6.novembris 2018, 14:05
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Senioru pārim Sofijai un Albertam jau vairākus gadus nākas samierināties ar to, ka lietus gadījumā viņu miteklis kļūst slapjš, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Atkarīgs no lietusgāzēm. Ja līst mēreni, lēni notek gar sienu. Ja lietus gāž, tad grīdas pludo, jāslauka ar lupatu.

Pāra augšstāva mitekli daudzdzīvokļu namā Kuldīgas novadā regulāri nopludina ūdens šaltis. Sirmgalvji nav ne centa parādā apsaimniekotājam, tomēr aizvien gaida reālu rezultātu - salabotu jumtu -, nevis vien solījumus.

Vienā no trim istabām ir krietni vēsāks, uzreiz jaušams mitrums. Sienas un griesti noklāti lieliem pleķiem. Pie vainas ir jumts virs dzīvokļa, kura stāvoklis ir gaužām bēdīgs.

”Atkarīgs no lietusgāzēm. Ja līst mēreni, lēni notek gar sienu. Ja lietus gāž, tad grīdas pludo, jāslauka ar lupatu. Tā jau ir apmēram trīs gadus. Ja būtu jaunāks, pats uzkāptu uz jumta un kaut ko censtos salabot, bet nevaru. Tagad tuvojos simtgadei,” žēlojas Alberts.

Dzīvoklī valdošais mitrums, ko lielā mērā ietekmē ūdens plūdi caurā jumta dēļ, nenāk par labu 88 gadus vecā Alberta un 82 gadus vecās Sofijas veselībai. Sofija akcentē, ka viņu nomoka bronhiālā astma.

”Tas mitrums ir ļoti slikts. Es nesen biju slimnīcā ar bronhiālo astmu. Man ir pilns ar zālēm, visu laiku pūšu. Mēs abi dzīvojam uz zālēm. Es saku: nomirsim, tārpi neēdīs!” par veselības kaitēm stāsta senioru pāris.

Abi stāsta, ka jau ilgstoši lūdz apsaimniekotājam SIA ”Kuldīgas komunālie pakalpojumi” apturēt ”bezmaksas dušu”, kas tek gultā, tomēr bez rezultāta. Sirmgalvji apzinīgi maksā par apsaimniekošanu - 26 eiro -, nav ne centa parādā apsaimniekotājam.


Teju 90 gadu slieksni sasniegušais Alberts stāsta, ka daļu mūža glābis cilvēku dzīvības, būdams ugunsdzēsējs. Ar nožēlu atzīst, ka tādu pateicību vecumdienās par labo darbu nebija gaidījis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas