Pensionāri neizpratnē par to, cik lielā summā pārvērties 1 centa parāds VID

tautaruna.lv 6.novembris 2018, 7:13
 
SCANPIX
Pirms pusotra gada pensionārs Egons e-pastā saņēmis paziņojumu, ka Valsts ieņēmumu dienestam (VID) parādā ir vienu centu. Lai gan sākotnēji ne kungs, ne viņa dzīvesbiedre tam uzmanību nav pievērsuši, kārtējais saņemtais paziņojums licis noprast, ka joki mazi.

Raidījums "Bez Tabu" informē, ka jaunākajā no VID saņemtajā ziņojumā norādīts, ka ja nesamaksās 50 eiro lielo parādu līdz 7. novembrim, to piedzīšot tiesu izpildītāji. Egons un Inta pārliecināti, ka 50 eiro parāds izaudzis no viena centa. Pārsteigti, kā tas iespējams?! Zvanījusi Valsts ieņēmumu dienestam. Viens darbinieks sūtījis pie otra, taču skaidrības nekādas.

VID skaidro situāciju.

Tiesa, Valsts ieņēmumu dienesta pārstāve Santa Garnača gan akcentē, ka nodokļu pamatparāds, kāds uzrādoties, kas kungam jāsamaksā, bijis ne tikai viens cents, bet lielāka summa.

Šajā gadījumā parāds uzrādoties pēc tam, kad Intas dzīvesbiedrs Egons elektroniski esot aizpildījis ienākumu deklarāciju. Kungs apgalvo, to neesot darījis un neesot tādas vajadzības, jo ir pensionārs, saimniecisko darbību neveic, strādājis algotu darbu AS “Laima” un internetu nelieto. Arī klātienē neesot pildījis. VID pārstāve iesaka Egonam rakstveidā vērsties ar iesniegumu iestādē, lai izskata viņa gadījumu, informē "Bez Tabu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas