Jāņa Čakstes mazmeita Rīgā tiek pazemota

tautaruna.lv 18.oktobris 2018, 14:50
 
F64
Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes mazmeita Barbara Rīgas ostā piedzīvojusi nepatīkamu pazemojumu, pausts LTV raidījumā "4.studija".
Mani pārsteidza attieksme. Mūsu valstī ir liels empātijas trūkums. Mierīgi var paiet garām bezpajumtniekam, kas guļ ceļmalā. Tāpat mēs varam atstāt vienu cilvēku ratiņkrēslā sēžam.

Barbara Radinga kopā ar dēlu Verneru pēc ilgāka laika bija atbraukusi no Zviedrijas uz Latviju, lai piedalītos sava vectēva - Latvijas valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes muzeja atklāšanā "Aučos". Nākamajā dienā pēc svinīgā notikuma ar prāmi "Tallink" no Rīgas pasažieru termināla devusies mājup. Jau iepriekš, pērkot biļetes, bija pieteikts, ka kundze pārvietojas ratiņkrēslā un ostā būs nepieciešama palīdzība, lai nokļūtu līdz kuģim.

Par visai nepatīkamu starpgadījumu ostā pastāstīja Barbaras kundzes radinieks Jānis Tepfers: "Mums pienāca divi vīri, teica, ka nāks un palīdzēs, bet viņi stums ratiņkrēslu. Bet viņas dēls to nevēlējās - viņai vairākas kaites, un tas nav tik viegli izdarāms. Lūdza palīdzību ar somām. Viņi atteicās. Teica, ka vai nu stums ratiņkrēslu, vai neko".

Tad, kad apkalpojošais personāls, atteikdamies palīdzēt nest bagāžu pasažierim ar īpašām vajadzībām, lepni bija devušies prom, līdz biļešu kontrolei Barbaru un viņas dēlu Verneru pavadīja Jānis. Arī pie biļešu kontroles darbiniece izlikās nedzirdam Vernera jautājumu - kā lai nokļūst līdz prāmim, ja viņš stumj invalīda ratiņus, bet somas neviens nepalīdz nest. Beigās Jānis, lai arī bez biļetes, nesis bagāžu līdz trapam, un tālāk uz prāmja palīdzība saņemta.

"Mani pārsteidza attieksme. Mūsu valstī ir liels empātijas trūkums. Mierīgi var paiet garām bezpajumtniekam, kas guļ ceļmalā. Tāpat mēs varam atstāt vienu cilvēku ratiņkrēslā sēžam. Neviens no tiem "Tallink" darbiniekiem, ostas darbiniekiem, nerunāja pa taisno Barbarai. Viņi rādīja ar pirkstu uz viņu un runāja par "to". Man vienkārši bija žēl redzēt, ka viņa ir apgrūtinājums, ne kā cilvēks - ka pēkšņi bija kā vecs koferis," stāstīja Tepfers.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas