Brīdina! Mēģina apkrāpt Eda Šīrana fanus Latvijā

tautaruna.lv, LETA 17.oktobris 2018, 13:20
 
Reuters/Scanpix
Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), brīdinot, ka ar īsziņu starpniecību mēģina apkrāpt dziedātāja Eda Šīrana fanus Latvijā.
Viņa raksta, ka saņēmusi īsziņu, kurā teikts, ka ir iespēja iegūt bezmaksas biļeti uz Eda Šīrana koncertu.

Viņa raksta, ka saņēmusi īsziņu, kurā teikts, ka ir iespēja iegūt bezmaksas biļeti uz Eda Šīrana koncertu.

“No paziņas tika atsūtīta šāda ziņa. Tā kā ir vēlēšanās doties uz šo koncertu, gribējās piedalīties biļešu izlozē. Bet diemžēl, tālāk vadot informāciju, sapratu, ka tas ir kārtējais veids, kā apkrāpt cilvēkus. Esam uzmanīgi!” raksta sieviete.

Privātais arhīvs/skaties.lv

Arī informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" saņēmusi vairākas sūdzības par krāpniecisku loteriju mobilajā lietotnē "WhatsApp", kurā tiek solīta iespēja laimēt biļetes uz nākamvasar gaidāmo Eda Šīrana koncertu Lucavsalā, liecina paziņojums "Cert.lv" mājaslapā.

Sākotnēji lietotāji saņem paziņojumu par laimētu iespēju iegūt bezmaksas biļetes uz Šīrana koncertu, kam seko piedāvājums atbildēt uz četriem jautājumiem. Pēc šiem četriem jautājumiem lietotāji saņem paziņojumu, ka uz jautājumiem sniegtās atbildes "ir pareizas". Šādu paziņojumu lietotāji saņem arī tad, ja uz jautājumiem snieguši nepareizas atbildes.

Lai iegūtu iespēju saņemt biļetes, no lietotājiem vispirms tiek prasīts nosūtīt šo loteriju desmit citiem "WhatsApp" kontaktiem. Kad lietotājs šo uzdevumu ir izpildījis, tiek sniegta iespēja izvēlēties saņemt biļetes. Taču tajā brīdī tiek parādīts paziņojums, ka lietotājs tiks pārvirzīt uz "sadarbības partnera vietni".

Krāpnieciskās shēmas pēdējais solis ir tālruņa numura ievade "lejupielādes koda saņemšanai". Paralēli tam lapas lejas daļā slēpjas nemanāma atruna, ka šis ir abonēšanas pakalpojums, kura maksa ir 2,90 eiro par katru saņemto īsziņu. Pakalpojumā iekļauta viena īsziņa nedēļā līdz brīdim, kad lietotājs abonēšanu pārtrauc.

"Cert.lv" aicina "WhatsApp" lietotājus būt vērīgiem, uzticēties informācijai tikai oficiālās tīmekļa vietnēs, no oficiāliem pasākuma organizatoriem ("L Tips Agency") un oficiāliem biļešu izplatītājiem ("Biļešu serviss").

Jāatgādina, ka nākamvasar, 12.jūlijā, Lucavsalā, ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies britu popmūzikas izpildītājs Eds Šīrans.

Organizatori vērš uzmanību, ka Latvijas iedzīvotājiem biļešu pārdošana notiks tikai "Biļešu serviss" tīklā un tikai tiešsaistē, proti, servisa pārdošanas punktos tās iegādāties nevarēs. Turklāt, pirmo reizi Latvijā biļetes būs arī personificētas ar pircēja vārdu, un viena persona varēs nopirkt ne vairāk kā četras biļetes.

Šādi noteikumi tiek ieviesti, lai novērstu biļešu nokļūšanu otrreizējā tirgū, tālākpārdošanu un dažāda veida krāpšanos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas