Daugavpilī, rokot aku, iet bojā astoņu bērnu tēvs

tautaruna.lv 12.oktobris 2018, 7:24
 
f64
TV3 raidījums “Bez Tabu” stāsta par traģisku negadījumu Daugavpils novadā, kur, rokot aku, dzīvību zaudēja divi vīrieši, bet trešais laimīgā kārtā izglābies. Tiesa, viens no mirušajiem bijis astoņu bērnu ģimenes vienīgais apgādnieks.

Raidījums ieradies Daugavpils novada ciemā Mirnijs, kur notika briesmīgā traģēdija, un saticis sievieti, kura īpašumā tika rakta aka. Tiesa, tā pēc dienestu rīkojuma jau aizbērta.

Aku raka kāds 70 gadus vecs vīrietis, kurš jau 30 gadus racis akas, bet šoreiz, ieracis 10 metru dziļumā, saļimis, akā beidzoties skābeklim.

Viņu meties glābt cits 49 gadus vīrietis, kuram arī palicis slikti un kurš arī saļima. Viņiem palīgā steidzies glābēja 16 gadus vecais dēls un izsaukts glābšanas dienests. Jaunietis arī akā saļimis, taču viņu izdevies izglābt.

Notikušo izmeklē policija, taču visticamāk vīri gājuši bojā saindējoties. Iespējams, akā izveidojies ogļskābās vai metāna gāzes slānis, kas pēc pāris ieelpām strādniekiem licis justies slikti.

70 gadus vecais vīrs bija tēvs četriem dēliem, bet traģiskā nelaime 49 gadus vecā Ļonas astoņu bērnu ģimenei laupījusi vienīgo pelnītāju.

Ļonas atraitne Lidija brīdina citus būt uzmanīgiem, lai viņas pieredzētā nelaime neatkārtotos. Strādnieki neesot ievērojuši drošības noteikumus, nav bijis apdrošināšanas, un vīri esot strādājuši bez aizsargmaskām.

“Mums tas izmaksāja ļoti dārgi,” teic Lidija.

Sieviete stāsta, ka viņas vīrs aicināts palīgā, jo trūcis darba roku. Viņš bijis kārtīgs cilvēks - bez kaitīgajiem ieradumiem, strādājis skolas katlu mājā un vienmēr uzņēmies kādus gadījuma darbus, lai parūpētos par ģimeni. Bērni vienmēr bijuši gan apģērbti, gan paēdināti, turklāt vecākie bērni varējuši lepoties ar mobilajie tālruņiem un dzīvoklis arī bijis izremontēts.

Turklāt traģēdijas dienā bijusi Ļonas meitiņas dzimšanas diena.

Visgrūtāk esot vecākajiem bērniem, kuri saprot, ka zaudējuši tēvu.

”Mums tā ir traģēdija. Bērniem grūti paskaidrot, kur tētis. Bērni teica, ka sapnī atnācis ciemos un teicis, ka būs ar mums. Viņš katru dienu man teica: ”Es tevi mīlu!” Bērni juta viņa rūpes vienmēr! Nedomāju, ka vīrs tā aizies. Vienmēr jāciena, jāmīl vienam otru. Nevar zināt, kurā brīdī tuvie aizies,” stāsta Lidija.

Tagad ģimenes galvas loma jāuzņemas 16 gadus vecajam Arkādijam, kurš meties glābt tēvu un akas racēju, bet arī pats nonāca nelaimē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas