Foto: Cik briesmīga kļuvusi pludmale Jūrmalā pēc atpūtas sezonas beigām

tautaruna.lv 12.oktobris 2018, 9:30
 
Privātais arhīvs/skaties.lv
Kāds vīrietis vērsies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), parādot, cik sliktā stāvoklī ir pludmale Jūrmalā pēc atpūtas sezonas beigām.
Vīrietis publicējis fotogrāfijas, kurās, kā pats raksta, redzama jūras piekraste posmā no Pumpuriem līdz Mellužiem. Vīrietis ir sašutis par atkritumiem pludmalē.

Vīrietis publicējis fotogrāfijas, kurās, kā pats raksta, redzama jūras piekraste posmā no Pumpuriem līdz Mellužiem. Vīrietis ir sašutis par atkritumiem pludmalē.

"Jūrmalā, pilsētā ar modernāko atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, izveidojusies šāda situācija. Jau divas nedēļas, kopš iestājies vēsais laiks un pūš stiprāks vējš, pludmalē, kāpjot ūdens līmenim, tiek apgāzti atkritumu konteineri un to saturs izskalots pa smiltīm, aprakts zem tām un daļa ieskalota jūrā, pa zemi mētājošos atkritumu maisus plūkā vārnas, maisiņi brīvi lidinās pa gaisu un tiek iepūsti krūmos. Pludmale ir tukša no cilvēkiem, garām paiet tikai retais, bet lielie konteineri salikti ik pēc simts metriem,” raksta vīrietis.

Viņš piebilst, ka atkritumu konteinerus labprāt izmanto vietējie iedzīvotāji, atbrīvojoties no mājas atkritumiem.

“Tos izmanto pārsvarā vietējie izdzīvotāji, kuri pludmalē izvietotajos konteineros samet mājās sakrātos atkritumus, jo izvešana no mājām maksā 8,4 centus kilogramā. Jāatzīmē, ka brīdi pirms fotogrāfiju uzņemšanas, garām nobrauca “Clean-R” busiņš ar darbiniekiem, kas patieso postažu ātri paspēja sagrābt uz nedaudz uzpost," piebilst iedzīvotājs.

Viņš vēršas pie Jūrmalas domes, jo uzskata, ka tik daudz atkritumu konteineru gada aukstajā laikā pludmalē nemaz nav nepieciešami.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas