Mias vecāki, kuri uz dzīvi Īrijā pārcēlās no Latvijas, bērna veselībai tērē vairākus tūkstošus

tautaruna.lv 11.oktobris 2018, 19:35
 
pixabay.com
Laikraksts "The Irish Sun" šonedēļ vērš sabiedrības uzmanību uz to, ka ģimenēm, kuras rūpējas par smagi slimiem bērniem, nākas tērēt milzu summas par prakstiskām lietām, kas nepieciešamas šiem bērniem ikdienā. Medijs stāsta par mazu meitenīti Miu Demčuku–Basinsku, kuras mamma uz dzīvi Īrijā pārvācās no Latvijas. Bērnam ir ārkārtīgi reta slimība – devītās hromosomas trisomija, kas konstatēta vien 200 cilvēkiem pasaulē, vēsta portāls "Baltic-ireland.ie".

Meitenītes mamma Ksenija, kura uz Īriju ir pārcēlusies no Latvijas, stāsta, ka Mia atpaliek gan garīgajā, gan fiziskajā attīstībā un viņa trīs gadu vecumā fiziski ir tik liela kā gadu vecs bērns. Abi vecāki, arī tētis Sergejs atzīst, ka katrs mazākais solītis meitas attīstībā priekš viņiem ir milzīgs sasniegums.
“Šķiet, ka Mia saprot daudz, bet viņa nerunā. Cerams, ka visas šīs lietas var sasniegt, taču tas var aizņemt ilgu laiku, “saka Ksenija. “Tie būs ļoti mazi solīši, bet mēs to sasniegsim. Mēs varam tam upurēt visu, meitas smaids būs vislabākais apbalvojums.”

Mia katru nedēļu apmeklē vairākas fizioterapijas, runas un valodas terapijas sesijas Oakridge Children’s Service Centre. Meitenītes mazā auguma dēļ viņai nepieciešams speciāli izgatavots autosēdeklītis, kurš vecākiem izmaksāja 2500 ei, kā arī īpašs augstais krēsls. Skoliozes dēļ Mia nevar izmantot parastu krēslu.

Meitenītei ir rīšanas problēmas un viņa ēdienu pati nesakošļā, tāpēc tiek barota ar īpašu barību. Mia mēdz aizrīties arī ar savām siekalām, tāpēc vecākiem viņa jāpieskata nepārtraukti.

Bērna aprūpe vecākiem izmaksā tūkstošus. Ksenija stāsta: “Tas ir ļoti grūti. Mans vīrs smagi strādā, bet es esmu pilna laika aprūpētāja mūsu meitai. Es nezinu, kā mēs tiktu galā, ja mums būtu vairāk bērnu. Pat izmaksas par stāvvietām ir ļoti lielas. Kad mēs vedam Miu uz terapiju, mēs meklējam bezmaksas stāvvietu un dažkārt tas ir 20 minūšu gājiena attālumā.”
Meitenītes vecākiem finansiāli palīdz tādas organizācijas kā Cliona’s Foundation, kas sniedz atbalstu ģimenēm ar kritiski un neglābjami slimiem bērniem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas