Jēkabpilī nopirktas auzu pārslas pārsteidz; piesaista ražotāju un PVD

tautaruna.lv 11.oktobris 2018, 14:10
 
F64
Kāda sieviete no Jēkabpils ziņo, ka nopirkusi veikalā auzu pārslas, kuru garša izrādījusies pavisam citādāka nekā ierasts, ziņoja raidījums "Bez Tabu".
Izplatītāja pārstāvja Jāņa Ažiņa pārliecība, ka rūgtuma iegansts gan bijis rūpnīcā, kur, visticamāk, nenoticis pietiekami ilgs auzu pārslu tvaicēšanas process.

Auzu pārslas "Slātava" izrādījušās ļoti rūgtas.

"Šis ir pirmais gadījums mūsu firmā (ar divdemsmit gadu stāžu). Mēs paši par to ļoti sanervozējāmies. Pārbaudījām visu dokumentāciju, sertifikātus. Viss atbilst prasībām," saka izplatītāja pārstāvis Jānis Ažiņš.


Saņemot ziņu par rūgtajām ātri vārāmajām auzu pārslām, Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori veikuši kontrolpirkumu un nodevuši auzu pārslas pārbaudei laboratorijā. Secinājums: garša, smarža ir atbilstoša prasībām, pelējuma nav, līdz ar to pretenzijas ražotājam nevarot izvirzīt. Rūgtās pārslas, visticamāk, briesmas dzīvībai un veselībai neradīšot.

Izplatītāja pārstāvja Jāņa Ažiņa pārliecība, ka rūgtuma iegansts gan bijis rūpnīcā, kur, visticamāk, nenoticis pietiekami ilgs auzu pārslu tvaicēšanas process. Sazinājies ar ražotāju, kurš gan to noliedzis. Neatkarīgi no tā produkta izplatītājs no veikaliem izņēmis visu auzu pārslu konkrēto partiju.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas