Brīdina! Iedzīvotājus mēģina apkrāpt, piedāvājot bezmaksas veselības pārbaudes

tautaruna.lv 11.oktobris 2018, 9:30
 
F64
Vairāki Latvijas iedzīvotāji ziņo par dīvainajām Latvijas Imūnkorekcijas centra (AS “Nokra”) klientu piesaistīšanas metodēm, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Cilvēki tiek aicināti uz bezmaksas veselības pārbaudi, pārdesmit minūšu laikā tiek noteikta kāda diagnoze, un personai piedāvāta ārstniecības programma, kuras izmaksas pārsniedz tūkstoš eiro. Ja cilvēkam tādas naudas nav, tad tiek piedāvāts kredīta līgums.

Cilvēki tiek aicināti uz bezmaksas veselības pārbaudi, pārdesmit minūšu laikā tiek noteikta kāda diagnoze, un personai piedāvāta ārstniecības programma, kuras izmaksas pārsniedz tūkstoš eiro. Ja cilvēkam tādas naudas nav, tad tiek piedāvāts kredīta līgums.

Jelgavnieks Viktors saņēma zvanu no LVIKC Latvijas Imūnkorekcijas centra, tas bija aicinājums ierasties uz bezmaksas veselības pārbaudi Rīgā, Bruņinieku ielā. “Es aizbraucu, man neko īsti nejautāja, pielika pie rokām un pie kājām kaut kādu ierīci, teica, ka ar muguru problēmas, vajagot ārstēšanu. Pie mums visu ārstējot ar lāzeru. Mugurkauls. Trīs vietās nepieciešama ārstēšana, esot osteohondroze,” sacīja Viktors.

Viktoram sagatavots pakalpojums ar nosaukumu “Balsta un kustību aparāts”, kurā ietilpst laboratorijas izmeklējumi, masāžas, adatu terapija un vēl vairākas procedūras. Standarta cena - 1908 eiro, bet Viktoram bija jāmaksā 1399 eiro. Vīrietis atbildējis, ka tādas naudas viņam neesot un pēc pāris minūtēm uz galda kredīta līgums.

“Es iznācu ārā, un tikai tad sapratu, ko es esmu parakstījis, mani vienkārši apvārdoja. Par tādu summu mašīnu var nopirkt. Viņi jau mani jaunu neuztaisīs, tomēr 65 gadi,” saka vīrietis.

Kā noskaidrots, AS “Nokra” kā ārstniecības iestāde ir reģistrēta 2017.gada 1.augustā. Pēc saņemtajām iedzīvotāju sūdzībām par sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, Veselības inspekcija oktobrī veica kontroli minētajā iestādē.

"Kontrolē konstatēts, ka iestādē, sniedzot veselības aprūpes pakalpojumus, proti, uz Bioelektriskās impedances analīzes principa balstītu diagnostisko pakalpojumu ar ierīcēm “Multiscan BC”, izmanto medicīnisko tehnoloģiju, kas nav apstiprināta atbilstoši normatīvajiem aktiem par ārstniecībā izmantojamo medicīnisko tehnoloģiju apstiprināšanas un jaunu medicīnisko tehnoloģiju ieviešanas kārtību," pastāstīja Iveta Hirša, Veselības inspekcijas pārstāve.


Ņemot vērā konstatētās neatbilstības, Veselības inspekcija pieņēma lēmumu par diagnostiskas pakalpojuma ar ierīci “Multiscan BC” darbības apturēšanu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:18

Jaunākās diskusijas