"Jums darīt nav ko?" Jaunais uzņēmējs izgāž dusmas uz VID

tautaruna.lv 27.septembris 2018, 15:40
 
F64
Kāds jaunais uzņēmējs pastāstījis par savu nelāgo pieredzi ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), mēģinot Latvijā atvērt uzņēmumu un noskaidrot visus ar nodokļiem saistītos jautājumus.
Esmu jauns uzņēmējs un, godīgi sakot, esmu šokēts, cik ļoti grūti, pirmām kārtām, bija atvērt uzņēmumu un, otrām kārtām, saprast, kas ir jādara ar nodokļiem un vai daru visu atbilstoši likumam.

Portālā "sudzibas.lv" uzņēmējs raksta, ka VID dēļ jūtas pamatīgi apjucis.

"Esmu jauns uzņēmējs un, godīgi sakot, esmu šokēts, cik ļoti grūti, pirmām kārtām, bija atvērt uzņēmumu un, otrām kārtām, saprast, kas ir jādara ar nodokļiem un vai daru visu atbilstoši likumam. Vēlos darīt visu godīgi, lai pēc tam nesanāktu grūtības, bet, šķiet, VID speciāli neatbild uz maniem un citu cilvēku jautājumiem (esmu runājis ar vairākiem cilvēkiem un visi piekrīt)," raksta uzņēmējs.

Viņš iesaka ieviest pārmaiņas VID komunikācijā ar uzņēmējiem.

"Vairākas reizes esmu zvanījis un 50% gadījumā viņi man liek justies kā muļķim, ka esmu pazvanījis un neko pats nesaprotu! Uz maniem jautājumiem arī nemāk atbildēt un atbild ejot tiem apkārt, ne tiešās atbildēs. Beigās nekas nav saprotams. Palaimējās, ka atradu foršu grāmatvedi, kura cilvēku valodā spēj izskaidrot. Tāpat arī uzdodot vienkāršu jautājumu, saņemu atpakaļ dokumentu ar vidēji 3-4 lpp. katru reizi! Kas tas ir? Jums darīt nav ko? Tās 3 lapas noteikti aizņem 1-2 h, lai uzrakstītu un man pēc tam lasot nekas vēl joprojām nav tieši skaidrs," raksta uzņēmējs.

Jāpiebilst, ka uzņēmēji ik pa laikam sūdzas par attieksmi no VID puses. Piemēram, pirms kāda laika vēl kāds uzņēmējs bija pastāstījis par savām nebūšanām komunikācijā ar VID.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas