Gribēja, kā labāk! Garkalnē uzliek sodu par citu piemēslotās ezermalas sakopšanu

tautaruna.lv 23.septembris 2018, 15:31
 
Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency
Iedzīvotāja Kristīne sašutusi par atkritumu "kalnu", ko uzgāja pie Garkalnes Peldezera, taču pēc nedēļas to pati savācot, iedzīvojās nepatikšanās.

Sieviete piektdien sociālajā tīklā Facebook rakstīja, ka jau pirms nedēļas atrada izgāztus atkritumu pašā ezera krastā un nedēļas laikā nekas nebija mainījies.

"Pirkām atkritumu maisus un cimdus, ņēmām grābekli un lāpstu un, negaidot ikgadējo lielo talku, devāmies sakopt mazu daļu no Garkalnes. 10 pilni atkritumu maisi, neskaitot, protams, skujiņas, kas tika sadedzinātas, pluss, savāktas ap kokiem. Pilna mašīna, lai tos sūdus (pudeles, alus bundžas, tārpainas ēdienu paliekas, sieviešu higiēnas lietas, latvju prievīte utt) izvestu! Pārpildīta atkritumu tvertne ezera pretējā pusē! Laikam visu vasaru neviens netīrīja. Bet toties rezultāts acīm redzams. Un man personīgi ļoti tīkams," priecājās Kristīne, kura nolēma atkritumus savākt.

Ekrānuzņēmums/Facebook

"Tik tālu viss skaisti. Un tad ierodas cienījamā Garkalnes pašvaldības policija, kas, starp citu, tika ietagoti jau pirms nedēļas. Ar pretenzijām par ugunskuru mežā (jāpiebilst, ka konkrētā vieta ir labiekārtota atpūtas vieta ar konkrētu ugunskura vietu, piknika galdu un soliem, noteikti to neasociēju ar mežu) un par mašīnu "zaļajā zonā". Kad norādīju, ka ar telti te atpūšamies regulāri un tāpēc arī paši BRĪVPRĀTĪGI te sakopjam CITU SŪDUS, tad sekoja: "Ak, ar telti? Tas arī nav atļauts." Nopietni? Ugunskurus Garkalnes Peldezerā esam dedzinājuši (vienmēr norobežojot + pēc tam nodzēšot), teltis cēluši un ar mašīnu piebraukuši visus pēdējos 7 gadus. Esmu gatava par to saņemt sodu. Taču ne par pieradumu ir stāsts. Bet par attieksmi. Garkalnes pašvaldībā ir piemēslota atpūtas vieta. Divi rīdzinieki, muļķīši, velta savu laiku un naudu, lai to sakoptu, bet tā vietā, lai pašvaldības pārstāvji pateiktu paldies vai vismaz ignorētu, tiek paņemti mani dati, safotogrāfēts ugunskurs un mašīna (ceru, ka es ar n-tiem atkritumu maisiem arī tiku fonā) un "draudēts" ar ziņojumu priekšniekam, lai tas izvērtētu šo mega lielo "pārkāpumu". Smieklīgi. Gaidu sodu," raksta Kristīne.

Privātpersonām sods par atkritumu izmešanu var sasniegt pat 1000 eiro. Juridiskām personām - 2000 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas