Talsos iedzīvotāji sūdzas par autovadītāju rīcību

tautaruna.lv 20.septembris 2018, 13:17
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Talsos, Darba ielā 11, pie mājas ir ierīkota auto stāvvieta, taču negatīvā šī fakta puse ir tāda, ka autovadītāji, novietojot savus spēkratus, pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Talsu novada pašvaldības policijas priekšnieka Māria Grīnvalds atzīst, ka šis gadījums ir ciets rieksts.

Talsu iedzīvotāji vēlas saprast, vai konkrētajā vietā - pretim gājēju celiņam - pēc ceļu satiksmes noteikumiem drīkst novietot spēkratu.

Piemēram, kāda māmiņa stāsta, ka redzējusi citas mammas ar ratiņiem, kuras nespēj tikt uz gājēju celiņu, jo priekšā novietota automašīna. Arī kāda pensionāre stāsta, ka būtu priecīga, ja gājēju ceļam priekšā automašīnas neatrastos.

Talsu novada pašvaldības policijas priekšnieka Māria Grīnvalds atzīst, ka šis gadījums ir ciets rieksts. Taču atgādina, ka ceļu satiksmes noteikumi jāievēro ne tikai uz ceļa, bet arī pagalmos.


“Šeit automašīnu novietot nedrīkst, jo arī pagalmā darbojas labās rokas likums. Ja kāds gribēs iebraukt konkrētajā brauktuvē, novietotā automašīna traucē to darīt. Līdz ar to novietotā automašīna pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, traucējot citām automašīnām un arī gājējiem.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas