Neiedomājams skats paveras Inčukalna mežā

tautaruna.lv 19.septembris 2018, 12:15
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Inčukalna mežā atrod izmētātas vairāk nekā 700 medikamentu receptes, kurās, tostarp atklāti dati par personām - cilvēku vārdi, uzvārdi, personas kodi, dzīvesvietas adreses, kā arī izrakstāmo zāļu nosaukumi, kuri ļauj izdarīt secinājumus par attiecīgā cilvēka veselības stāvokli, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Neiedomājams skats, kas paveras, kad žurnālisti ierodas Inčukalna mežos.

Medicīniskās dokumentācijas kaudzes atrodas vietās, kur nereti garām var braukt vai nu sēņotāji, vai arī jauno Inčukalna kapu apmeklētāji. Lielākā daļa recepšu ir izrakstītas vienā ģimenes ārsta prakses vietā, visi pacienti ir no Inčukalna. Tas vedina domāt, ka receptes, iespējams, izmestas no aptiekas, kura atrodas Inčukalnā. Kopējais to skaits ir 773 receptes, tās visas tiek salasītas.

Par gadījumu ar receptēm Inčukalna aptiekā darbinieces jau zina. Viņas stāsta, ka arī pašas devušās uzlasīt izkaisīto dokumentāciju. Savukārt aptiekas vadītājas skaidrojums par to, kā receptes nonākušas mežā, sākotnēji liekas neticams.

”Receptes bija paredzētas iznīcināt, bet tās tika izzagtas no īpašuma, kur dokumenti atradās. Par to ir informēta policija, Datu valsts inspekcija. Cilvēks receptes speciāli izmētā mežā!” saka aptiekas vadītāja.

Speciāli, jo aptiekas vadītāja atklāj, ka viņai un kādam vīrietim šobrīd ir tiesas process par šķiršanos, un kungs šādi cenšoties viņai ieriebt. Lai cik dīvaini nebūtu, pēc aptiekas vadītājas apgalvotā vīrietis ir tā pati persona, kura par dokumentu atrašanu mežā ziņoja žurnālistiem. Savukārt pats vīrietis sakās neko nezinām.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas