Absurds: Māmiņa sašutusi par zobārsta pakalpojumiem bērniem Latvijā

tautaruna.lv 19.septembris 2018, 7:05
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Kāda māmiņa kārtējo reizi sūkstījusies par teju neiespējamo misiju- pierakstīt bērnu pie valsts apmaksāta zobārsta.

Raidījums "Bez Tabu" vēsta, ka pirms trīs mēnešiem māmiņa Karīna kopā ar piecus gadus veco meitu devusies pie zobārsta - bērnam zobā ieliktas zāles, kuras tuvāko nedēļu laikā bija jāizņem un zobs jāsalabo līdz galam. Taču tas nav izdevies, jo trīs mēnešu laikā nav izdevies bērnu pierakstīt pie ārsta.

Uzreiz pēc zobārsta apmeklējuma māmiņa devusies uz poliklīnikas “Pļavnieki” reģistratūru, lai veiktu atkārtotu pierakstu. Darbiniece apgalvojusi, ka pieraksts jāveic katra mēneša 10. datumā. Pienācis 10. augusts, un Karīna zvanījusi ārstniecības iestādei. Atkal pierakstu neizdevies veikt, jo apgalvots, ka brīvu vietu nav.

Zvanot uz reģistratūru mēnesi vēlāk gājis vēl "jautrāk". Sākusi zvanīt deviņos no rīta, taču telefons pacelts vien pirms diviem dienā. Kopumā zvanījusi 93 reizes, taču bez rezultātiem. Pieraksts atkārtoti atteikts, jo brīvu vietu nav. Zobu iespējams salabot vien par maksu.

Šis ir jau trešais mēnesis, kad bērnu nav izdevies pierakstīt pie ārsta, lai zobu salabotu par valsts līdzekļiem.

Kritiku tam, kādā veidā poliklīnika organizē rindu, velta arī Nacionālais veselības dienests - ja ārstniecības iestāde praktizē pierakstu kādos konkrētos datumus, ir pārkāptas līguma atrunātās prasības, vēsta "Bez Tabu."

Karīna arī uzskata, ka, ja zobārsts ir ielicis zāles, ārstam būtu jānodrošina pieraksts, lai zobu salabotu līdz galam.

Avots: Raidījums "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas