Atklājas, cik briesmīgos apstākļos dzīvo pensionāri kādā Latvijas pansionātā

tautaruna.lv 21.septembris 2018, 12:02
 
F64
Kāda sieviete stāsta, ka, ievietojot pensionāri veco ļaužu pansionātā "Liepa", atklājies, cik briesmīgos apstākļos nākas dzīvot cilvēkiem.

Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka galvenais "briesmīgais apstāklis" esot netīrība.

"Pāris mēnešus atpakaļ ievietojām mūsu pensionāri pansionātā "Liepa", nebija daudz laika, vajadzēja ātri visu darīt un nebija iespējas pirms iestāšanās pārbaudīt dzīvošanas apstākļus. Sāksim ar to, ka, ieejot iekšā, smaka gāž no kājām vien. Par personāla attieksmi sūdzēties nevaru, palīdzēja, savu darbu pildīja, viss kārtībā. Vienīgais, kas radīja bažas - netīrība. Istabiņā grīda netīra un arī bija manīti prusaki. It kā reizi nedēļā ir dezinfekcija, bet kaut kā labumu no tās manīt nevar. Uzturēšanās maksa nav zema, ir taču jānodrošina atbilstoša kvalitāte," raksta sieviete.

Tāpat viņa piebilst, ka pašiem radiniekiem arī jāseko līdzi tam, kādas zāles personāls dod (kādas tiek izrakstītas) pansionāta iemītniekiem.

Gadījumā ar savu radiniece sieviete min, ka neviens ārsts līdz šim nebija izrakstījis medikamentus pret depresiju un ar to problēmas nekad nav bijušas, bet e-receptē tās bija izrakstītas un visticamāk arī dotas, no kā cilvēks lielāko dienas daļu pavadīja guļot.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:59

Jaunākās diskusijas