Sieviete pēc 20 minūšu peldes baseinā daļēji zaudē redzi

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 14.septembris 2018, 15:24
 
pixabay.com
39 gadus veca sieviete pēc 20 minūšu peldes teju zaudē redzi, vēsta tabloīds "The Sun".

Emma Dženkinsa no Lielbritānijas pilsētas Bornmutas bija devusies ģimenes brīvdienās uz Skotiju, kur viņa nolēma nopeldēties tuvējā peldbaseinā. Sieviete peldēties devās ar kontaktlēcām acīs, kas izrādījās ļoti slikta doma.

Nedēļu pēc brīvdienām sieviete sāka izjust stipras sāpes kreisajā acī. Vēl pēc dažām dienām Emma ar kreiso aci bija praktiski zaudējusi redzi. Iemesls - peldes laikā sievietes acī uzradās mikroskopiska baktērija, kura izraisīja čūlu, kas savukārt sabojāja acs radzeni.

"Man nebija ne mazāko aizdomu, ka nēsāt kontaktlēcas peldbaseinā ir slikta ideja. Es tās atstāju, lai varētu redzēt. Tas ir biedējoši, cik ātri tas notika - es peldēju vien 20 minūtes un tas vienai acij izraisīja redzes zudumu," šokēta Emma.

Pēc peldes sieviete sāka just nepatīkamas sajūtas, tādēļ devās izņemt lēcas. Nākamajās dienās Emmai uzradās galvassāpes, kā arī redze bija miglaina, taču medicīnisko palīdzību nolēma meklēt vien pēc nedēļas, kad bija beidzies atvaļinājums.

Sievietei izrakstīja acu pilienus, taču pēc 3 dienām, baktērijai savairojoties, viņa zaudēja redzi kreisajā acī pavisam.

Vien acs transplantācijas operācija ļāva sievietei atkal redzēt ar abām acīm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:37

Jaunākās diskusijas