Sieviete sašutusi - senioram mēnesī jāiztiek ar nieka 13 eiro

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 14.septembris 2018, 14:20
 
Attēlam ilustratīva nozīme / pixabay.com
Ieva sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar pārdomām par senioru dzīvi Latvijā. Viņa satikusi kādu pansionāta iemītnieku, kuram sociālās aprūpes iestāde savām vajadzībām atvēl vien 13 eiro.

"Šodien ar kolēģēm bijām veikalā, kad mani uzrunāja kungs gados. Viņš stāvēja turoties pie sava spieķa un sāka stāstīt, ka neesot naudiņa, jo pensija vēl nav saņemta un palūdza, vai nevaru viņam nopirkt kafiju - norādot uz lētāko no visām. Es nedomājot pateicu - protams! Paņēmu viņam kafiju un ejot uz rindu, kungs stāstīja, ka, ja neiedzer kafiju viņam sākoties problēmas ar asinsspiedienu. Stāvot rindā, viņš pastāstīja, ka dzīvo pansionātā un pensija viņam esot 200€, no kuriem viņš saņem tikai 13€, jo pārējā naudiņa, cik sapratu paliek pansionātam, kur īpaši labi arī nebarojot...

Un te es vairs nespēju dzirdēt tālāk, jo man galvā bija tikai viena doma - nieka 13€! Uz mēnesi. Es bērnu naudu mēnesī saņēmu nepilnus 12€ un to naudu nejūtu vispār, jo summa ir izsmiekls. Bet te cilvēkam jāizdzīvo mēnesi ar 13€ savām vajadzībām. Kā tas iespējams?

Dodot nopirkto kafiju kungam, iedevu klāt arī naudu, ko abas ar kolēģi "sametāmies", cik nu makā vairs bija palicis. Kungs pieņēma arī naudiņu un pateica, ka ieies nopirkt kaut ko ēdamu.

Ekrānšāviņš/Facebook

Es ceru, ka mums izdevās uzlabot viņa dienu kaut nedaudz. Bet man... Mani visu dienu neatlaiž šī rūgtuma sajūta. Kādā valstī mēs dzīvojam? Cik daudz cilvēku vēl ir tādu mums blakus, kuriem ir grūti... Un kuri nelūdz. Un kāda būs mana un visu jūsu nākotne? Arī ar 13€ mēnesī? Kaut kā baigi smeldz šis viss..." raksta Ieva.

Likums nosaka, ka sociālās aprūpes iestāde katru mēnesi ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc pensijas vai pabalsta ieskaitīšanas speciālo līdzekļu kontā izmaksā personai vai ieskaita depozītu kontā starpību starp pensijas vai pabalsta apmēru un uzturēšanās maksas apmēru, bet ne mazāk par 10% no pensijas vai pabalsta apmēra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas