Gājēji pastāsta par, iespējams, bīstamāko krustojumu Rīgā

tautaruna.lv 13.septembris 2018, 12:15
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Kurbada un Satekles ielas krustojumā autovadītāji regulāri apdraud gājēju drošību, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Tas ir krustojums, kur katru rītu skolēni riskē ar savām dzīvībām, jo tikt pāri Kurbada ielai ir tikpat kā neiespējami.

Ja dienas laikā Satekles iela ne ar ko neatšķiras no citām Rīgas brauktuvēm, tad rīta agrumā krustojumā ar Kurbada ielu valda ”bardaks”. Abos virzienos plūst auto straume divās joslās, no kurām daudzi autovadītāji negriežas pa kreisi vai labi uz Kurbada ielu, nereti piemirstot, ka to rīta stundās šķērso gājēji.

”Atbrauciet, lūdzu, kādu rītu uz Kurbada un Satekles ielas krustojumu laikā, kad bērni dodas uz skolu! Tas ir krustojums, kur katru rītu skolēni riskē ar savām dzīvībām, jo tikt pāri Kurbada ielai ir tikpat kā neiespējami. Visas ielas garumā nav nevienas gājēju pārejas, šoferi neskatās, vai pāri ielai neiet cilvēks!” sacīja kāds aculiecinieks.


Raidījums uzrunā gājējus, riteņbraucējus, un visi kā viens atzīst, ka tur ir nepieciešama kaut vai neregulējama gājēju pāreja. Zīmīgi, ka, lai arī Latvju teikas varoņa vārdā nosauktā iela nav gara, uz tās nav nevienas ”zebras”. Pēc Valsts policijas sniegtajiem datiem Kurbada un Satekles ielas krustojumā pērnajā gadā notikuši pieci, bet šā gada astoņos mēnešos divi ceļu satiksmes negadījumi, bet neviens no tiem nav saistīts ar gājējiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:08

Jaunākās diskusijas