"Skolēni izmisuši zvana vecākiem"; Skolā Jūrmalā notiek kas dīvains

tautaruna.lv 15.septembris 2018, 9:14
 
F64
Majoru vidusskolas skolēni un viņu vecāki ir satraukti un ceļ trauksmi - skolā jo īpaši bieži nostrādā trauksmes signalizācija, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Skolēni izmisuši zvana saviem vecākiem. Skolotāji mierināja, ka trauksmes sirēnas slēdzot paši skolēni, vainīgie esot atrasti un nekas vairs neatkārtosies.

Izrādās, - nepilnu divu gadu laikā signalizācija iedarbojusies 47 reizes.

Ar raidījumu sazinās audzēkņa māte, kura vēlas palikt anonīma.

Majoru vidusskolas skolēna māte:
”Jau vairākkārt esam Jums rakstījuši par trauksmes signālu ieslēgšanos Majoru vidusskolā. Pagājušajā mācību gadā tas skanēja pat vairākas reizes dienā līdz pat mācību gada beigām. Citreiz gan esot atstāts bez ievērības trauksmes zvans. Skolēni izmisuši zvana saviem vecākiem. Skolotāji mierināja, ka trauksmes sirēnas slēdzot paši skolēni, vainīgie esot atrasti un nekas vairs neatkārtosies. Šogad, 5. septembrī, atkal daudzas reizes skolā noskanēja trauksmes signāls, skolēni atkal izdzīti laukā. Taču dīvainākais ir tas, ka skola nav izsaukusi ne palīdzības dienestus, ne policiju. To izdarīju es, skolēna vecāks. Lūdzu, palīdziet mums tikt skaidrībā par šiem mistiskajiem trauksmes signāliem, kas jau trešo mācību gadu skan Majoru vidusskolā.”


Skolas vadība nenoliedz, ka viendien, kad signalizācija iedarbojās vairākas reizes, rīta pusē netika piesaistīti ugunsdzēsēji glābēji un citi dienesti, jo pēc pirmajām pārbaudēm un skolēnu evakuācijas bīstamība neesot konstatēta. Dienesti piesaistīti vēlāk, iedarbojoties pārējām trauksmēm tajā dienā.

Pusotra gada laikā skolā fiksēti 47 trauksmes signalizācijas iedarbošanās gadījumi.

Skolas vadība norāda, ka visas, visticamāk, esot viltus trauksmes, kas saistītas ar skolēnu ļaunprātību, darbiem virtuvē un signalizācijas sistēmas niķošanos.


Pēc katra trauksmes signalizācijas iezvana, kā stāsta skolas vadība, atbildīgais pārbaudot signalizācijas sistēmu, tiekot sagatavots akts, ko iesniedzot domē.


Publisko ēku, tostarp skolu, ekspluatācijas uzraudzību veic Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB). BVKB Ekspluatācijas uzraudzības nodaļas vadītāja Kristīne Griga arī ir pārsteigta par 47 trauksmes gadījumiem pusotra gada laikā. Griga stāsta, ka pēdējoreiz ēkas izturības vētīšana Majoru vidusskolā notikusi 2015. gadā.

Avots



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas