Sirmgalvis pazūd Rīgas centrā; Stradiņos izcieš nepieņemamu izturēšanos

tautaruna.lv 30.augusts 2018, 15:10
 
f64
86 gadus vecais pensionārs Edvīns Magnuss, kas bija apmaldījies Rīgas centrā, ir atradies. Rīdziniece Diāna Garance bija kļuvusi par aculiecinieci notikušajam, izsauca ātrās palīdzības brigādi un paziņoja par to BEZVESTS.LV. Izsakām Diānai pateicību par viņas līdzcietību un savlaicīgi sniegto informāciju. Tiesa, pati Diāna savus nopelnus mazina: "Ātro palīdzību izsauca jauna sieviete un pensionāram palīdzēja vēl viens vīrietis. Liels viņiem PALDIES! Bet man jau tikai vajadzēja runāt ar policiju un pēc tam ar ātrās palīdzības mediķiem", viņa pastāstīja Bezvests.lv.

Līga, atrastā vīrieša meita, silti pateicās Bezvests.lv brīvprātīgajiem par publikāciju savā mājas lapā par tēva pazušanu, par savlaicīgajiem padomiem un draudzīgo atbalstu šajā situācijā. Sieviete izteica pateicību arī visiem cilvēkiem, kas nepalika vienaldzīgi - tiem, kas dalījās ar informāciju mūsu mājaslapā un tiem, kas nepagāja garām uz ielas, bet izsauca ātro palīdzību un policiju.

Līga izstāstīja sava tēva stāstu, kas var būt pamācošs visiem citiem - praktiski katram taču ir kāds gados vecs radinieks.

"Pats galvenais - tēvs ir dzīvs, neraugoties uz visiem apstākļiem, kas bija pret mums, mēs viņu tomēr atradām, pateicoties trim uzmanīgiem garāmgājējiem, un tagad viņš ir drošībā, uzsāka savu stāstu Līga. - Bet šo brīvdienu laikā mēs tik daudz ko piedzīvojām!... Ļaunu joku ar mums izspēlēja telefons - telefona aparāts veciem cilvēkiem, ko mans tēvs lieto jau divus gadus ar mainīgu veiksmi. Sazvanīt viņu ir praktiski neiespējami, baterijas ļoti slikti uzlādējas, un pēc tam momentā izlādējas, tā ka sazināties ar tēvu ir gana apgrūtinoši - dzirdamība ir saraustīta, sakari visu laiku pārtrūkst. Rezultātā mēs tā arī nespējām saprast, kur viņš atrodas, kad viņš mums piezvanīja, lai pateiktu, ka viņam ir nepieciešama palīdzība. Telefons jau vairākkārt bija sevi pierādījis no sliktās puses un arī šoreiz pievīla.

Labi, ka tēvam ceļā gadījās labi cilvēki, izsauca ātro palīdzību un policiju. Bet šajā situācijā viņš izcieta tik daudz: mediķi negribēja viņu vest uz slimnīcu, bet policija, paldies Dievam, uzstāja. Galu galā tēvu aizveda uz ātrās palīdzības uzņemšanu - uz Stradiņu slimnīcu. Bet ar to viņa neveiksmes nebeidzās. Kaut kur pazuda soma ar personīgajām mantām, tur bija brilles, dokumenti, kaut kādi sīkumi, - turpina stāstu Līga. - Bet arī "ātro" uzņemšana - arī nav izeja nelaimē - tur mūsu tēti noturēja 5 stundas bez mediķu palīdzības. Bet mēs visu šo laiku mēģinājām viņu atrast, neveiksmīgi zvanot uz Stradiņu slimnīcas uzņemšanu pa tālruņa numuru, ko mums iedeva uzziņu dienests. Taču klausuli neviens necēla līdz plkst.10 no rīta! Visu nakti mēs zvanījām un tas bija bez jebkādiem rezultātiem. Bet tēvs visu šo laiku gaidīja mūs uzņemšanā, bet nevarēja sagaidīt pat ārstu! Plkst. 10 telefona klausuli tomēr pacēla un iedeva mums citu numuru, un tikai tad mums izdevās sazināties ar uzņemšanu, kur tiek nogādāti pacienti ar ātro palīdzību.

Viss tas, šķiet, ir nepatīkami sīkumi, bet kad tie sanāk kopā, cilvēkam, kas ir nonācis nelaimē, paliek ļoti maz iespēju izdzīvot! Par to mēs pārliecinājāmies praksē. Par laimi, veiksme bija mūsu pusē, un viss beidzās labi: tēvu izdevās atrast dzīvu, paņemt viņu prom no slimnīcas un ievietot rehabilitācijas centrā, kur viņš tiks pieskatīts un aprūpēts. Mūsu ģimene ir ļoti pateicīga brīvprātīgajiem - visi šie padomi mums tik ļoti noderēja! Būsim ļoti priecīgi, ja citiem mūsu pieredze ļaus izdarīt secinājumus un pasargāt savus tuviniekus no neveiksmes," - nobeigumā secināja Līga.

Atgādināsim, 2018.gada 26.augustā, Rīgā, Kr.Barona un Raiņa bulvāra krustojumā gados vecam kungam kļuva slikti. Bezvests.lv, pēc garāmgājēju sniegtās informācijas, ievietoja paziņojumu savā mājas lapā, lai to var pamanīt sirmā kunga radinieki. Pa to laiku tika izsaukta ātrās palīdzības brigāde un policija, jo vecais kungs ar grūtībām orientējās laikā un telpā, un varēja nosaukt tikai savu vārdu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas