Par spīti agrīnam Alcheimeram sieviete apprec savu ar mīļoto

tautaruna.lv 18.augusts 2018, 15:55
 
Pexels
31 gadu vecais Daniels Bredberijs un viņa jaunā sieva Džordana savas kāzas plānoja trīs mēnešus, lai pārliecinātos, ka Daniels, kurš cieš no agrīnas demences, visu atcerās, raksta “”The Sun”.

Džordana baidījās, ka viņas mīļotais aizmirsīs kāzu zvērestus, bet jaunais vīrietis tā vietā runāja no sirds.

“Viņš man teica, lai atceros viņa jūtas pret mani un ka viņš tā jutīsies mūžam, pat ja viņa slimība saasināsies un viņš vairs nevarēs izrādīt savas jūtas. Bija brīnišķīgi dzirdēt tos vārdus,” stāsta jaunā sieviete. “Nākamajā dienā mēs apskatījām fotogrāfijas. Ja viņš sāks zaudēt atmiņu, mums būs šis fotogrāfijas un video materiāli, lai viņš redzētu, cik skaista bija mūsu diena un cik laimīgi mēs bijām.”

Pārim no Notingemas ir 18 mēnešus veci dvīņi. Diemžēl Danielam būs grūti ar viņiem spēlēties, jo slimības iespaidā viņam būs grūtības ar runu un koordināciju. Pat tagad viņam ir grūtības par sevi parūpēties, jo bieži vien viņš neatceras, vai mājā ir kas ēdams, un viņš nevar uzkāpt uz otrā stāva guļamistabu.

Briesmīgo slimību Danielam diagnozēja pērn septembrī, un tad pāris nolēma pēc iespējas ātrāk salaulāties.

Daniela slimību izraisījusi ģenētiska mutācija, ko jaunais vīrietis mantojis no sava tēva Adriana, kurš mira 36 gadu vecumā. Alcheimeru Adrianam diagnozēja tikai 25 gadus pēc viņa nāves, kad Daniels sāka izrādīt simptomus.

Diemžēl ir 50 procentu iespēja, ka arī pāra bērni cietīs no Alcheimera, tomēr jaunā ģimene cenšas par to neraizēties un pēc iespējas vairāk izbaudīt laiku kopā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas