Viens kritiens vīrietim sabojā dzīvi; pašvaldība "mazgā rokas nevainībā"

tautaruna.lv 17.augusts 2018, 19:17
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Pirms trīs gadiem, braucot ar velosipēdu Bauskā, Jānis uz apledojuša un nenokaisīta veloceliņa krita un salauza gūžu, kā rezultātā Jāņa miesā nu ir vairākas skrūves, un viņa labā kāja ir par pieciem centimetriem īsāka par kreiso. Piešķirta invaliditāte. Vīrietis uzskata, ka atbildība par nenokaisīto ceļu jāuzņemas pašvaldībai, taču tā "apbruņojas" ar juristu pulku un savu vainu notikušajā nesaskata, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Turpinās tiesāšanās ar Bauskas novada domi par kompensācijas saņemšanu, bet bez panākumiem. Riteņbraucēja advokāts tiesā centies pierādīt pašvaldības vainu, jo brauciens notika uz veloceliņa, ko liktenīgajā dienā pašvaldība nenokaisīja ar pretslīdes materiāliem.

Vienīgā nelielā uzvara - tiesā panākta policijas piespriestā soda - brīdinājuma - atcelšana, kas tika izteikts par to, ka riteņbraucējs kritis un radījis ”zaudējumus apkārtējiem un sev”.

Proti, pēc kritiena tika izsaukti "ātrie", vēlāk uzradās arī policija, kas vīrietim uzrakstīja brīdinājumu. Tā teikt, nav ko te krist, kur pagadās!

Šobrīd Jānis ik mēnesi saņem 64 eiro invaliditātes pabalstu, darbā iekārtoties ir gandrīz neiespējami. ”Neviens negrib darbā pieņemt invalīdu, jo strādājot man ir jāatpūšas, līdz ar to nevaru ātri darīt darbu,” atklāti stāsta Jānis.

Jānis taisnību meklējis jau vairākās tiesas instancēs, taču šobrīd tiesāšanos būs jāpārtrauc, jo tam nepietiek līdzekļu. Kritiens, invalididāte, sabojāta dzīve, bet vai tādēļ kāds uzņemsies atbildību? Nē! Pats krita, pats vainīgs! Lūk, tā!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:15

Jaunākās diskusijas