"Kauns, ka esmu bezpajumtniece." 7 bērnu māte stāsta par dzīvi uz ielas

tautaruna.lv 13.augusts 2018, 13:40
 
Pexels
Mārgareta Keša un viņas seši dēli, 11 gadus vecias Džonijs, 10 gadus vecais Tomijs, septiņgadīgais Mailijs, četrgadīgais Džims, divgadīgais Rokijs un vienu gadu vecais Endijs, bija spiesti nakti pārlaist Dublinas policijas iecirknī pēc tam, kad bezpajumtnieku ģimenei neizdevās atrast gultas, kur pavadīt nakti, raksta “The Sun”.

28 gadus vecā Mārgareta atklāja, ka ir bezpajumtnieki jau gadu kopš mājai, ko viņi īrēja, mainījās īpašnieki. Sieviete ir saskārusies ar naidu internetā pēc tam, kad cilvēki dalījās ar bildēm, kurās Mārgareta redzama dzerot vai tērējot naudu kleitām meitas kristībām. Notikušais sešu dēlu māti ļoti sāpinājis, jo viņa uzskata, ka svešiniekiem nav tiesību nosodīt citus.

“Tātad tu nevari iedzert alu tikai tādēļ, ka tev nav mājas?” sašutuso Mārgareta. “Tas ir drusku dīvaini. Tā bija viena alus kaste, kas maksāja 16 eiro. Ir daudz cilvēku, kuriem šķiet, ka viņi zina visu, bet viņi mani pat nepazīst! Viņi neko nezina par mani!”

Ekrānšāviņš/thesun.co.uk

“Tas laikam bija pagājušajā nedēļā. Mana draudzene zināja, ko es pārdzīvoju, nezinādama, kur pārlaidīšu nākamo nakti, turklāt mana meita atradās slimnīcā. Viņa mani aicināja pie sevis paciemoties, un mēs iedzērām pāris aliņus,” atceras Mārgareta. “Un tagad viņi mani sauc par nevaldāmu alkoholiķi!”

Interneta lietotāji sievietei pārmetuši arī nepārdomātu naudas tērēšanu, redzot, kā sieviete tērējusies deviņgadīgās meitiņas Rebekas kristībām.

Sieviete gan norāda, ka ir sakrājusi naudu bērna īpašajai dienai.

“Man kauns, ka esmu bezpajumtniece, bet ko lai daru?” vaicā Mārgareta. “Viņi saka tik šausmīgas lietas, bet viņi nezina, kā tas ir.”

Mārgaretas “Facebook” lapā ir gan atbalsta vārdi, gan nievas, pārmetot, ka sievietei ir tik liela ģimene.

“Tēva nav. Esmu tikai es un bērni,” stāsta Mārgareta. “Cilvēki domā, ka bērnu audzināšana ir grūta, bet es domāju, ka viņi ir lieliski. Es neplānoju, ka man būs tik daudz bērnu; tas vienkārši notika.”

Ekrānšāviņš/thesun.co.uk

Sieviete atzīst, ka jaunībā policija notvērusi viņu zogam pārtiku no veikala.

“Tas bija tik sen. Tas bija stulbi, un tam nav nekāda sakara ar to, kas notiek tagad. Lai arī, kas ar mani ir noticis, tas nemazina manas tiesības uz pajumti.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:40

Jaunākās diskusijas