Grūtniece pārmet slimnīcai vienaldzību

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 8.augusts 2018, 12:31
 
pixabay.com
Grūtniece apgalvo, ka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā saņēmusi vienaldzīgu attieksmi un nekvalitatīvu veselības pārbaudi.

Sieviete pirmdien, 6. augustā, ieradusies slimnīcā par sūdzībām ļoti lielām sāpēm labajā vēdera pusē.

"Dakteris pie manis atnāca 2h pēc manas ierašanās! Pēc stundas man tika noņemtas analīzes, kur māsiņa baidījās no asinīm, rezultātā atstājot vēnas zilas! Ap pulksten 20.30 man pateica sonoskopijā, kas man ir pa vainu un līdz pusnaktij ar bļaustīšanos un ārdīšanos mani izlaida no slimnīcas. 7h grūtniecei nedod ne ēst ne dzert! Pirmā slimnīcas uzņemšanas nodaļa, kurā grūtniecei var ļaut mocīties," savas domas portālā sudzibas.lv pauž paciente.

Ja vienkārši ierodaties uzņemšanas nodaļā, tad, protams, ka tur neviens jums nedos ne ēst, ne dzert, ja neguļat slimnīcā

Komentāros cilvēki apšauba pacientes apsūdzības slimnīcai. "Nu, ja esat grūtniece vairāk par 20 nedēļām, tad jādodas uzreiz uz dzemdību nodalu turpat 6. stāvā un es ļoti šaubos, ka kāds Jums tur liks gaidīt 2 vai vairākas stundas. Bet, ja vienkārši ierodaties uzņemšanas nodaļā, tad, protams, ka tur neviens jums nedos ne ēst, ne dzert, ja neguļat slimnīcā," skaidro komentētāja.

No valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksāta grūtniecības novērošana, tajā skaitā ārsta konsultācijas, laboratoriskie un diagnostiskie izmeklējumi noteiktās grūtniecības nedēļās. Izmeklējumi atbilstoši grūtniecības novērošanas plānam tiek apmaksāti virs ārstniecības iestādei noteiktiem budžeta līdzekļiem - ievērojot principu "nauda seko grūtniecei". Līdz ar to grūtniece var brīvi izvēlēties ārstniecības iestādi, kurā saņemt valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:24

Jaunākās diskusijas