FOTO: Virpuļviesulis nodara pamatīgus postījumus Salacgrīvā

Portāls nra.lv 7.augusts 2018, 17:07
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Kāda aculieciniece sociālajā tīklā facebook šonedēļ publicējusi attēlus, kuros redzams, kādus postījumus viesulis nodarījis īpašumiem Salacgrīvā.

"Viesulis bija ciemos arī mūsu dārzā," raksta kāda Salacgrīvas iedzīvotāja. "Mans vīrs šodien griezās pēc palīdzības,zvanot glābšanas dienestam. Savukārt dienests teica,lai griežas pēc palīdzības Salacgrīvas novada domē.jo cietusī teritorijā ir pašvaldības īpašums. Tad zvanīja uz pašvaldību un Izpilddirektors teica.ka apsekos cietušo teritoriju. Tiešām operatīvi tika atsūtīts domes darbinieks un tad tika paziņots.ka neesot strādnieki.kad varētu palīdzēt."

Kā redzams sievietes publicētajos attēlos, tad pamatīgā vēja laikā viņas pagalmā nogāzti lieli koki ar visām saknēm.

facebook.com/ Aivas B. foto

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti norādījuši, ka naktī no 5.uz 6.augustu Salacgrīvā plosījies pērkona negaiss un virpuļviesulis, norāda portāls "Delfi."

Ziņu aģentūra LETA jau iepriekš vēstīja, ka virpuļviesuļi Latvijā ik gadu tiek fiksēti vairākas reizes. Lielākoties tie tiek novēroti virs Baltijas jūras, taču ir bijuši gadījumi, kad šī dabas parādība novērota arī uz zemes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas