"Neētiski un nožēlojami!"; KPV.LV pārņem Facebook lapas ar aģitāciju

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 3.augusts 2018, 11:51
 
Ekrānuzņēmums/Facebook
Pašreiz Latvijā iet karsti ne tikai laikapstākļu ziņā, bet apgriezienus uzņem priekšvēlēšanu debates, diskusijas un, protams, neiztikt bez atklātas vai slēptas reklāmas. Sociālo tīklu lietotāji novērojuši, ka politiskais spēks KPV.LV, iespējams, piemēru ņemot no partijas "Saskaņa", izvērsuši savu aģitāciju sociālajos tīklos, kur iepriekš par politiku klusējošas lapas sākušas "ražot" deputātu kandidātu lozungus.

Kā vēsta portāls TVNET, pēc Zolitūdes traģēdijas izveidotā "Facebook" lapa "Esi atbildīgs!", kas apvienoja domubiedrus, kuri iestājās par Zolitūdes traģēdijā atbildīgo saukšanu pie atbildības, pārvērtusies par partijas KPV.LV aģitācijas platformu. Portāls novērojis, ka līdzīgs liktenis piemeklējis lapu "Pārdomu pērles", kurā sākotnēji publicēti joki, bildītes un konkursi, bet tagad 34 000 lapas sekotāju negribot kļuvuši par KPV.LV aģitācijas auditoriju.

Sociālo tīklu lietotājus sarūgtinājis fakts, ka lapa, kas iepriekš apvienoja domubiedrus saistībā ar Zolitūdes traģēdiju, tagad kļuvusi par politisko platformu. Tas ir neētiski un nožēlojami, pauž cilvēki.

TVNET ziņo lapas saturu pēdējās nedēļās veido Gobzema, Kaimiņa, Kiviča, Kambalas un citu partijas locekļu reklāmas video un ieraksti. Turklāt tā tiek izmantota ne tikai vienas partijas biedru reklamēšanai, bet arī konkurentu apriešanai.

Savukārt komentāros laiku pa laikam lasāmi neapmierināti sekotāju viedokļi, kas pauž nožēlu, ka šī lapa kļuvusi par politisko reklāmu. Šī iemesla dēļ daļa cilvēku pārtraukuši tai sekot.

Lapa "Pārdomu pērles", kurai sociālajā tīmeklī seko ap 34 000 cilvēku, sekotājus savākusi, publicējot dažādus attēlus, jokus, bet tagad lapa bez kautrēšanās lielākoties pārpublicē KPV.LV saražoto pašreklāmu.

Saeimas vēlēšanas gaidāmas 6. oktobrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas