Apsargs atsakās izsist logu automašīnai, kurā karstumā atstāts zīdainis

tautaruna.lv, Rita Lazda 30.jūlijs 2018, 17:11
 
REUTERS/ SCANPIX
Lai gan mediji ne vien Latvijā, bet arī citviet pasaulē vairākkārt brīdinājuši, cik bīstami ir sakarsušā auto atstāt bērnus, joprojām nākas ziņot par gadījumiem, kad tikai apkārtējo rīcības dēļ bērni izglābti no, iespējams, lielas nelaimes.

Laikraksts "Daily Mail" vēsta par kārtējo šāda veida gadījumu, kas aizvadītajā nedēļas nogalē noticis Anglijā. Pie kāda lielveikala nejauša garāmgājēja pamanījusi, ka vienā no stāvvietā novietotajām automašīnām neviena nepieskatīts atstāts aptuveni trīs mēnešus vecs zīdainis.

Sieviete devusies pie lielveikala "ASDA" apsarga un lūgusi izsist kādu no auto logiem, lai bērnu izglābtu, tomēr liels bijis pārsteigums, kad apsargs atbildējis, ka to nedarīs, jo baidās zaudēt darbu.

33 gadus vecā Dženna, kura nekavējoties rīkojusies, lai glābtu mazuli norāda, ka automašīnas logi, kurā viens pats atstāts zīdainis, bijuši aizvērti, bērns bijis pamatīgi nosvīdis.

Sieviete nekavējoties devusies pie lielveikala apsarga un lūgusi izsist kādu no auto logiem, lai bērnu izglābtu, tomēr liels bijis pārsteigums, kad apsargs atbildējis, ka to nedarīs, jo baidās zaudēt darbu. Tikmēr lielveikalu skaļruņos vairākkārt lūgts pie auto ierasties arī bērna vecākiem.

Kamēr ne zīdaiņa vecāki, ne apsargs nav rīkojušies, iniciatīvu uzņēmusies pati Dženna. Sieviete atspiedusi vaļā vienu no automašīnas logiem un iekļuvusi iekšā. Nekavējoties atvērtas durvis, lai bērnam, kurš viens pats atstāts automašīnā piekļūtu gaiss.

Notikuma vietā ieradušies arī mediķi un policija. Lai gan sākotnēji šķitis, ka trīs mēnešus vecajam puisēnam nekas nekaiš, viņš nogādāts slimnīcā papildu izmeklējumu veikšanai.

Sieviete, kura izglāba mazuli norāda, ka bērna māte stāvvietā ieradusies vien pēc 50 minūtēm. Lai gan Dženna pieprasījusi no viņas paskaidrojumus, bērna māte vien nodūrusi galvu un neko nav atbildējusi.

Jāpiemin, ka dienā, kad zīdainis viens pats atstāts automašīnā, karstums Anglijā sasniedzis +33 grādu atzīmi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas