Iedzīvotāji pārliecināti, ka "Vangažu nafta" atriebjas par sūdzēšanos

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 27.jūlijs 2018, 11:51
 
pixabay.com
Valsts vides dienests pēc iedzīvotāju sūdzībām vairāku gadu garumā apturējis uzņēmuma ”Vangažu nafta” darbību. Uzreiz pēc vides aizstāvju sankcijām naftas produktu pārstrādes uzņēmums atslēdz ūdeni veselam ciemam, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vairākus gadus saņemtas sūdzības par naftas produktu pārstrādes uzņēmumu ”Vangažu nafta” Inčukalna novadā, kas smacē apkaimes iedzīvotājus. Tas beidzot vainagojās ar Valsts vides dienesta piemēroto darbības apturēšanu uzņēmumam. Tagad iedzīvotāji uzskata, ka "Vangažu nafta" atslēdzis ciemam ūdeni atriebībā par sūdzēšanos iestādēm.

Iedzīvotājiem šķiet absurdi tas, ka par ūdeni viņi maksā Inčukalna novada pašvaldības uzņēmumam ”Vangažu avots”, kas nemaz nav noslēdzis līgumu ar ”Vangažu naftu”

”Vēsturiski ūdens urbums atrodas ”Vangažu naftas teritorijā”. Lēmums par darbības apturēšanu stājās spēkā 18. jūlijā, bet naktī no 19. uz 20. jūliju mums atslēdza ūdeni," raidījumam atklāj vietējā iedzīvotāja Regīna: ”Pirmoreiz mums ūdeni atslēdza 2016. gada 19. janvārī. Arī bez brīdinājuma 18 grādu salā pazuda ūdens. Tad mums bija ātri jāsavāc paraksti uz papīrīša, ka mums nav pretenziju pret ”Vangažu naftas” darbību. Saprotiet, ko nozīmē ziemas sals? Tā kā varēja aizsalt trubas, mēs parakstījāmies, tad mums ūdeni atkal pieslēdza. Tā viņi mūs šantažē, jo zina, ka bez ūdens neizdzīvosim!”

Iedzīvotājiem šķiet absurdi tas, ka par ūdeni viņi maksā Inčukalna novada pašvaldības uzņēmumam ”Vangažu avots”, kas nemaz nav noslēdzis līgumu ar ”Vangažu naftu”. Līdz ar to izveidojusies situācija, ka, neesot līgumam ar sadarbības nosacījumiem, vienā brīdī atslēdzot ūdeni, neviens ne par ko neatbild, klāsta “Bez Tabu”.

”Vangažu naftas” pārstāvji kārtējo reizi izvairās no stāšanās kameras priekšā

SIA ”Vangažu avots” valdes priekšsēdētājs Kārlis Spravņiks stāsta, ka uzņēmums ūdeni sagatavo lietošanai, jau ilgstoši cenšoties noslēgt līgumu ar ”Vangažu naftu”, no kā gan naftas produktu pārstrādes uzņēmums atsakās.

”Vangažu naftas” pārstāvji kārtējo reizi izvairās no stāšanās kameras priekšā. Uzņēmuma līdzīpašniece Arta Jamsena telefonsarunā noraida iedzīvotāju versiju par atriebību. Taujāta, vai ”Vangažu nafta” nesaņem naudu no tiem līdzekļiem, ko pašvaldība maksā par ūdens piegādi no uzņēmuma urbuma, Jamsena atbild noliedzoši.

Jamsena turpina, sakot, ka ūdens no urbuma nepiekļūst mājām līdz ar strāvas atslēgumu. Tā kā uzņēmējdarbība faktiski apstājusies, maksāt par elektrību, kas darbina ūdens sūkni, esot pārlieku liela izšķērdība.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:17

Jaunākās diskusijas