"Neejiet tur strādāt!"; bijušais darbinieks par pienākumiem populārā veikalu tīklā

tautaruna.lv 26.jūlijs 2018, 15:10
 
F64
Kāds bijušais veikalu tīkla "Drogas" darbinieks pastāstījis par savu pieredzi, pusgadu nostrādājot šajos veikalos.
Nemokiet sevi, var atrast daudzus citus labākus darbus! Un veikala vadītājas iedomājas, ka ir plauktu augstāk.

Bijušais darbinieks secina, ka tas neesot tik brīnišķīgs un rožains pasākums, kā klientam varētu šķist, neviens nezina, kas aiz tā stāv.

"Darba pienākumos neietilpst tikai smaidīt un apkalpot klientus, kā daudziem varētu šķist. Ir ne tikai jāpārzina viss papīru darbs (dienas sākums, beigas), kas kopā dienā aizņem vēl vienu stundu, kas netiek apmaksāta, bet arī jāmazgā veikals, darbinieku telpas, tualete, kā arī jākrāmē noliktava, kastes jāplēš ar rokām. Kad atbrauc prece, noliktava ir pārpildīta, un izkrāmēšana plauktos aizņem vismaz 3 intensīvas darba dienas. Papildus tam ir jāskraida uz kasi un jāapkalpo klienti, pret kuriem nedrīkst izturēties pavirši, jāizsaka visas stulbās frāzes pat, ja cilvēks ir dziļi neieinteresēts. Un tad vēl ir cenu maiņas, kas notiek vienu reizi mēnesī. Pagājušajā cenu maiņā es veikalā biju 15h! No 8:30 līdz 00:00. Normāli? Es neko neteiktu, ja man par katru padarīto darbu vai kopumā maksātu vairāk. Bet vergu darbs ir vērts tieši 2,75eiro/h! 12h kājās, nepārtraukta klientu apkalpošana augstā līmenī, noliktava, cenas, prece, dienas beigas - murgs! Nemokiet sevi, var atrast daudzus citus labākus darbus! Un veikala vadītājas iedomājas, ka ir plauktu augstāk. Brīvdienas nedod, izkomandē kā gaļas gabalu. Es strādāju divos veikalus kopā pus gadu.. Nekas nemainījās, nomainot veikalu un vadītāju. Tas tikai liecina, ka tā ir uzņēmuma prakse nevis katra veikala atsevišķi," raksta bijušais darbinieks.

Tikmēr komentāros cilvēkiem viedokļi ir dažādi.

"Arī esmu tur strādājusi. Un pienākumi tiešām ir tādi kā aprakstīti. Protams, samaksa varēja būt būt labāka.
Bet ļoti patika, ka Drogas arī rūpējās par saviem darbiniekiem. Svētkos sarūpējot dāvanas, ierodoties vienmēr ar smaidu, bez pārmetumiem. Konkursiņi, kur vinnēt dāvaniņas.. Dažādi semināri...
Nav tik traki, kā izklausās, ja vien alga būtu drusku labāka. Visa spriedze rodas tad, kad trūkst darbinieku un vienam jāpaspēj viss, tad ir dusmas uz visu pasauli. Diemžēl to prasa arī no vadītāja. Jābūt ir draudzīgam un vienotam kolektīvam," teikts kādā komentārā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:50

Jaunākās diskusijas