BRĪDINA par "mistiskiem" zvaniem, kurus saņem iedzīvotāji Latvijā

tautaruna.lv 23.jūlijs 2018, 7:03
 
Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency
Vairāki sociālā tīkla lietotāji svētdien brīdinājuši, ka saņēmuši zvanus no ārvalstu numuriem.

"Zvanīja man šāds nr. +6857210853. Tas ir no mazas salas pie Austrālijas. Nekādā gadījumā necelt. 100% krāpnieki, kas nosūknē naudu nenormālu no tevis," raksta kāds sociālā tīkla facebook lietotājs.

Vēl citi brīdina, ka šī numura īpašnieki gaida nevis, kad zvanot kāds pacels, bet gan brīdi, kad atzvanīs, jo tad tikšot par to iekasēta samaksa.

"Man zvanīja līdzīgi nr. Pirmo reizi pacēlu, laiksm nevajadzēja."

Savukārt kāds cits šī ieraksta komentētājs saņēmis zvanu no līdzīga telefona numura. "Man zvanīja līdzīgi nr. Pirmo reizi pacēlu, laiksm nevajadzēja. Piedāvāja ieguldīt super izdevīgi naudu. Atteicu, bet tagad zvans no n-tajirm nr. Vairs neceļu, bet vskar tāds pats piedāvàjums no LR nummura. Runāja krieviski. Pieklājīgi atteicu un noliku klausuli. Vēl konkrētiem zvana nr. Uzlieku bloku," norāda zvana saņēmējis.

Portāls "lsm.lv" jau šī gada jūnijā informēja, ka pēdējā pusgada laikā Latvijas un citu kaimiņvalstu iedzīvotāji saņem zvanus ar aicinājumiem iesaistīties peļņu nesošās finanšu shēmās. Finanšu un kapitāla tirgus komisijā aicina ātras un vieglas peļņas solītājiem neticēt. Policijā jau vērsušies vairāki viltus brokeru apmānītie.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas