Vīrietis sašutis: Ja kādam aizrādu par ātruma pārsniegšanu, visi reaģē agresīvi

tautaruna.lv 20.jūlijs 2018, 18:32
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Kāds vīrietis vārdā Juris facebook ir paudis savu sašutumu par neapdomīgiem šoferiem, kuri ceļa posmos, kur atļauts braukt ar 20 kilometriem stundā, traucas ātrāk, bet jebkādus aizrādījumus "laiž gar ausīm".

"Šo valsti neglābs ne Kaimiņa partija, ne Laimes lācis, ne "zaļie cilvēciņi" (tpu, tpu, tpu), ne citplanētieši, jo mūsu pašu stulbums ir pāri visam.

Pierīgas ciematiņš, kompakta teritorija ar daudzdzīvokļu mājām 2 km apkārtmērā, dīķis, spēļlaukumi, šauras ieliņas un plašas autostāvvietas starp mājām. Visa teritorija ir ar CSN zīmi "Dzīvojamā zona", kas ir gluži loģiski, jo te ir gan 2 bērnudārzi, gan dzīvo ap 1000 iedzīvotāju, no kuriem 90% ir jaunās ģimenes ar bērniem. Šī ceļazīme NR 533 nozīmē ne tikai to, ka teritorijā ir samazināts maksimālais braukšanas ātrums 20 km/h (20 ne 30!!!!), te ir visā brauktuves platībā priekšroka ir gājējiem un velosipēdistiem utt.

Un visi šie šoferi ir taču izglītoti, labos amatos strādājoši, jo - kā gan citādi dzīvotu Mārupes privātmājās un brauktu ar lepniem auto. Bet uzvedas kā pēdējie stulbeņi

Lūk, esmu aizvedis savu mazo ķiparu uz dārziņu (šis ar dip-dapu, es ar velo), un dodos savās gaitās, kad cauri stāvvietām nesās kāds auto - māmiņa ved savu mazo lolojumu uz bērnudārzu. Dzīvojot 12 gadus šajā ciematiņā, esmu lieliski iemācījies atšķirt, kurš auto brauc uz 30 (uz 20 km te nebrauc praktiski neviens), kurš zemu lido ap 50 km/km.

Nobraucu šim lidotājam priekšā, tā piebremzēdams viņa lidojumu. Braucu ar velo 20 km/h, līdz tomēr mani apdzen. Pie dārziņa apstājas lidotāja un nes savu lolojumu auklīšu gādībā.


-Cienītā, jums auto saplīsis! Jums spidometrs nepareizi rāda.
-Nevar būt!!!
- Šeit atļautais maksimālais ātrums ir tāds, ar kuru es jums pa priekšu braucu.
-Nav ko braukt pa priekšu!
-Noteikumi to atļauj. Drīkstu atrasties uz brauktuves, turklāt, ja es braucu ar maksimāli atļauto, nevienam nav mani jāapdz...
-Es zinu, kā es braucu un noteikumus nepārkāpu! Nav ko mani mācīt!

Kur ir šī stāsta morāle. Pusotra gada laikā, kopš Matīsu vedu uz dārziņu, esmu aizrādījis kādiem 15 vecākiem, ka šeit ir dzīvojamā zona ar attiecīgu ātruma ierobežojumu, ka viņiem pašiem ir mazi bērni un paši lieliski zina, cik žiperīgi mazuļi var no dārziņa skriet pāri stāvvietai. Un ziniet, neviens no šiem 15 vecākiem nav pateicis: "Jā, atvainojiet. Ņemšu vērā. Nepamanīju. Aizdomājos. Paldies, ka norādījāt. Nākamreiz būšu vērīgāks..." uttt. utjp. NEVIENS!

Toties visi reaģēja agresīvi, uzsvēra, ka ir braucis uz 20 km/h, nevis uz 50, dažs kliedza: "kas tu kāds policists esi?", lielākā daļa: "nekas taču nenotika" un "kā gribu, tā braucu!", citi atkal: "tev radars bija, ka zini, ka pārkāpu ātrumu?" un teju visi: "kas tu tāds esi, lai man aizrādītu!" utt. utjp.
Un visi šie šoferi ir taču izglītoti, labos amatos strādājoši, jo - kā gan citādi dzīvotu Mārupes privātmājās un brauktu ar lepniem auto. Bet uzvedas kā pēdējie stulbeņi, domājot, ka visi citi ir idioti un neredz, kādā ātrumā šie nesas cauri teritorijai, kur vienmēr ir pilns ar dažāda vecuma bērniem.

Un noteikti visi šie lidotāji sevi uzskata par patriotiem, pirkuši biļetes uz Dziesmusvētkiem vai skatījušies TV, notrausuši pa asariņai un rakstījuši jūsmīgus komentārus par Latviju utt. Noteikti, ka citreiz gānījuši deputātus un sapņojuši par labāku valsti... A jēga? Nekāda! A paši ta kādi? Latvija ar šādiem cilvēkiem grimst vēl dziļāk purvā. Jo, ko viņi var iemācīt saviem bērniem?" sašutis ir Juris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:18

Jaunākās diskusijas