Dāmai ASV bēdīgi beidzas iecienīta SPA procedūra

tautaruna.lv 17.jūlijs 2018, 23:04
 
AP/ SCANPIX
Pēc tā dēvētās Garra Rufa zivju pedikīra procedūras kādai jaunai sievietei ASV sākuši atdalīties abu kāju pirkstu nagi, vēsta CNN, atsaucoties uz žurnāla “JAMA Dermatology” publikāciju.

Tieši zivju pedikīra procedūru kā galveno iemeslu šādām nepatīkamām veselības problēmām minējis publikācijas autors Šari Lipners. Jaunā sieviete baudījusi šo procedūru tieši pus gadu pirms viņas kāju pirkstiem sākuši atdalīties nagi. Šipners skaidro, ka šādi gadījumi, iespējams, ir daudz izplatītāki, nekā ierasts domāt.

Nagu atdalīšanās notiek vien vairākus mēnešus pēc procedūras.

"Nagu atdalīšanās notiek vien vairākus mēnešus pēc procedūras. Šī iemesla dēļ cilvēki var pat neaizdomāties, ka šādu parādību iemesls var būt šī SPA procedūra, sacīja ārsts, piebilstot, ka ekspertu domas par šīs procedūras veselīgumu pasaulē dalās.

Pasaulē populārās procedūras laikā zivtiņas nolupina atmirušās ādas daļiņas, radot kutinošu sajūtu.Procedūrās parasti tiek izmantotas vienas un tās pašas zivis, līdz ar to pastāv risks, ka zivtiņas caur pušumiem klientu kājās var nodot baktērijas no kādas citas personas, kas iepriekš apmeklējusi procedūru. Šo zivtiņu izmantošana aizliegta vismaz 10 ASV štatos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas