Dziesmu svētku vērotāja: Man bija kauns organizatoru un dalībnieku priekšā

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 11.jūlijs 2018, 19:10
 
Ekrānšāviņš
Dziesmu un deju svētki jau pavadīti, bet viedokļu apmaiņa vēl rit pirmā sparā. Kam dziesmas, kam programma, kam Valsts prezidenta runa... Indra savas pārdomas velta par skatītājiem, kuri bija sanākuši Mežaparka Lielajā estrādē, lai baudītu noslēguma koncertu. Taču, vai tas patiešām bija iespējams?

Kā raksta Indra, viņas viedoklis šoreiz nav par repertuāru vai izpildījumu, kas bijis nevainojams, bet par skatītājiem.

Mans ieteikums šiem cilvēkiem - nākamreiz atļaujiet nopirkt biļetes tiem, kuri tiešām vēlas redzēt koncertu, jo ēst, dzert un čurāt varat mājās pie TV ekrāna

"Man tiešām bija kauns koncerta organizatoru un dalībnieku priekšā. Izrādās mēs esam tauta, kura nevalda pār savu ķermeni - ēdēji, dzērēji un čurātāji! Esam gatavi stāvēt nakti rindā un pirkt biļetes par kosmiskām cenām, bet neesam spējīgi nosēdēt 4 stundas, lai noskatītos šo koncertu," skarbi secina skatītāja.

Viņa norāda, ka skatītāji ar neieradās laicīgi, tā traucējot citiem. "Necienīgi izturamies pret nabaga brīvprātīgajām meitenēm, kuras mēģināja uzturēt kārtību. Un pats bēdīgākais, ka šo cilvēku vidū bija gan prominentas personas, gan mūsu valdības pārstāvji, kuriem būtu jārāda piemērs," uzskata Indra.

Sievietei nav bijis skaidrs, uz kurieni nepārtraukti cilvēkiem bija jāiet: "Aizmugurē sēdēja ģimene ar 2 maziem bērniem, kuri lieliski tika galā nosēžot visas 4h bez staigāšanas, kas bērniem būtu piedodama. Mans ieteikums šiem cilvēkiem - nākamreiz atļaujiet nopirkt biļetes tiem, kuri tiešām vēlas redzēt koncertu, jo ēst, dzert un čurāt varat mājās pie TV ekrāna."

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu. Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās pasākumu līdz pat rīta gaismai.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki norisinājās no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un tajos kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē. Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) aizvadītos svētkus nodēvēja kā vienus no labākajiem Dziesmu un deju svētku tradīcijas vēsturē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:46

Jaunākās diskusijas