FOTO: Policija Tukumā bērnam atņem divriteni; soctīklos izceļas diskusijas

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 7.jūlijs 2018, 14:14
 
Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency
Kāds aculiecinieks iemūžinājis skatu, kā Tukumā ceļu policija apstājusies ielas malā un sarunājas ar zēnu ar divriteni. Vienā no foto redzams, ka policists velosipēdu ieliek policijas bagāžniekā. Redzamais cilvēkos izsaucis dažādas reakcijas uz situāciju.
"Atgādinājums vecākiem, kas notiek, ja bērns brauc bez tiesībām... Protams, ļoti ceru, ka policisti sazinājās ar bērna vecākiem, jo mazums tagad viņam jāiet (jo riteni atņēma) vairāki kilometri uz mājām un uztraukuma dēļ "ko vecāki teiks?" var sazin ko izdomāt..." raksta Jānis par piektdien novēroto skatu.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Redzamais radījis sašutumu par policistu rīcību, cilvēkiem sakot, ka birokrātija gājusi pārāk tālu un neiecietība pret mazu bērnu, kuram uz ielas atņem divriteni, nav pieņemama. Savukārt citi iedzīvotāji atbalsta policistu rīcību - tā ir laba mācība zēnam un viņa vecākiem, jo velosipēdista braukšanas apliecību nokārtot ir dažu minūšu jautājums un pēc tās iegūšanas bērns arī labāk sapratīs ceļu satiksmes noteikumus.

Velosipēdista apliecību var iegūt no 10 gadu vecuma, nokārtojot ceļu satiksmes noteikumu un satiksmes drošības eksāmenu (testu). Ja ir jau iegūta kāda no transportlīdzekļa vadītāja kategorijām, drīkst vadīt arī velosipēdu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas