19 gadus vecā Lelde nevar Latvijā atrast darbu, jo nezina krievu valodu

tautaruna.lv 20.jūnijs 2018, 14:15
 
F64
Nacionālā apvienība sociālajos tīklos dalījusies ar video, kura varone ir 19 gadus veca Latvijas iedzīvotāja vārdā Lelde. Viņa stāsta par savu pieredzi, ka nevar Latvijā atrast darbu, jo nezina krievu valodu.

Leldes stāsts tiek izmantots tāpēc, lai bīdītu likumprojektu, kas aizliedz darbadevējiem diskriminēt potenciālos darbiniekus tā iemesla dēļ, ka viņi nezina krievu valodu.

Jāpiebilst, ka pagaidām Saeimas komisijā noraidīts šis priekšlikums.

Video Lelde stāsta, ka centusies atrast darbu apkalpojošajā sfērā, taču vismaz desmit darba devēji viņai atteica. Bija arī citas vakances, uz kurām jauniete pat nepieteicās, jo saprata, ka nepieciešamas krievu valodas zināšanas.

Lelde saka, ka šī problēma ir aktuāla jo īpaši starp viņas vienaudžiem, kas izauguši vidē, kurā bijis maz krievvalodīgo.

Lelde skaidro, ka skolā vairāk pūļu veltīja angļu valodas apgūšanai, taču ar to nepietiek - ir jāzina arī krievu valoda.

Tikmēr Nacionālā apvienība aicina jauniešus, kuri saskārušies ar latviešu lingvistisko diskrimināciju un būtu gatavi par to runāt publiski, iesūtīt arī savus stāstus, sazinoties ar nacionala.apvieniba@saeima.lv, lai kopā var izdarīt pozitīvā nozīmē spiedienu uz koalīcijas partneriem un citiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, pēc partijas teiktā, pašsaprotamas kārtības iedibināšanai: latviešiem nav ne jābaidās, ne jākaunas Latvijā runāt latviski.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas