Viedoklis: Vai kratīšana "Vairāk Saules" restorānos var būt pasūtījums?

tautaruna.lv 13.jūnijs 2018, 19:28
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Otrdien, 12.jūnijā, tika ziņots, ka policija aizdomās par iejaukšanos kases aparātos veikusi kratīšanu "Vairāk Saules" restorānu tīklā. Kamēr likumsargi un restorāna pārstāvji sniedz plašākus skaidrojumus par notikušo, tikmēr sociālajos tīklos izskan viedoklis, ka notikumi drīzāk dēvējami par reiderismu.

Trešdien likumsargi informēja, ka par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk Saules" aizturējusi četras personas.

Policijai ir aizdomas, ka grāmatvedības datu sagrozīšana notikusi jau kopš 2016.gada. Šajā kriminālprocesā konstatēts, ka kases aparātos ienākumi bija norādīti mazāki nekā reāli ieņemti. Kriminālprocess sākts pēc kāda iesnieguma, kā arī balstoties uz policijas rīcībā esošo informāciju, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Vairāk Saules" līdzīpašnieki Endijs Bērziņš un Mārtiņš Kalniņš šodien norādīja, ka notikusī kriminālpolicijas veiktā kratīšana restorānos un ražotnē uzskatāma par neadekvātu un nepamatotu varas demonstrēšanu. Turklāt no policijas puses neesot notikusi "nekāda normāla komunikācija" ar uzņēmuma pārstāvjiem, kas ļautu novērst radušos situāciju un pilnīgu uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu.

Šie notikumi vienaldzīgu nav atstājušus arī sociālo tīklu lietotājus, kuri, komentējot notikušo, nekautrējas to saukt par reiderismu.

"Vairāk Saules" ir daļa no mūsu ikdienas un ir labi atpazīstams un cienījams zīmols."

"Latvijā bieži var redzēt, ka restorāni ātri uzrodas un ātri pazūd. "Vairāk Saules" ir daļa no mūsu ikdienas un ir labi atpazīstams un cienījams zīmols. Jau no pirmajām dienām Endijs ir bijis "Vairāk Saules" seja un ir skaidrs, ka 17 gadu laikā ir ieguldīts milzu darbs un resursi. Pat pieļaujot, ka uzņēmumam varētu būt kādi pārkāpumi, tad šobrīd ir pilnīgi skaidrs, ka veiktās operatīvās darbības ir nesamērīgas un šobrīd ir svarīgs Iekšlietu Ministrijas un Valsts Policijas augstāko amatpersonu skaidrojums par notikušo. Atkal izskan vārds "makstātnespēja", kas var būt viens no iespējamajiem scenārijiem un sekām šim policijas reidam. Kas ir atbildīgs par šo? Vārdi, uzvārdi? Uz kāda pamata? Vai varētu būt tā, ka šis ir "pasūtījums"? Kas ir pasūtītājs? Vai policijai patiešām nav ko darīt? Vai arī vajag novērst uzmanību no kaut kā svarīgāka," sociālajā tīklā facebook savas pārdomas publicējis M.Kaļāns.

Arī bijušais diplomāts R.Brēmanis sociālajā tīklā facebook norādījis, ka šī ir dēvējama par reiderisma paraugstundu. "Kārtējais Latvijas uzņēmums, kas tiek iznīcināts," uzsver R.Brēmanis.

Tikmēr restorāna pārstāvji šodien arī atvainojušies saviem klientiem, "kas cieta Kriminālpolicijas pazemojošās un aizkarošās rīcības dēļ."

"Vairāk Saules" ir pārliecināti, ka visas apsūdzības izrādīsies nepamatotas, jo uzņēmums nekad nav grozījis kases aparātus un nekad to nedarīs. Mēs bijām viens no pirmajiem uzņēmumiem nozarē, kas ieviesa jaunos kases aprātus, un mēs aktīvi darbojāmies VID darba grupā, kas strādāja pie nozares sakārtošanas. Turklāt arī VID atzina, ka šis ir viens no retajiem uzņēmumiem, kas negroza kases aparātus," norāda uzņēmuma pārstāvji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:16

Jaunākās diskusijas