Iedzīvotājs atklāj savu skarbo pieredzi, meklējot darbu Latvijā

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 14.jūnijs 2018, 19:10
 
F64
Kāds vīrietis portālā "sudzibas.lv" pastāstījis par saviem neveiksmīgajiem mēģinājumiem atrast darbu Latvijā.
Kā var skatīties acīs cilvēkiem un teikt, ka viņiem trūkst darbinieku, bet tajā pašā laikā neuzskata par vajadzību atbildēt cilvēkam!?

Viņš pauž neizpratni, kāpēc no potenciālo darba devēju puses ir tāda attieksme pret darba meklētājiem.

"Pēdējā gada laikā meklējot darbu, esmu sūtījis daudzas reizes savu CV, kas nav nekāds diži labais, bet nav arī slikts uz tādām vietām, ka RIMI, MAXIMA, Rīgas Satiksme, utml.
Un ziniet, NEVIENS uzņēmums pat neuzskata par vajadzību atbildēt, kaut gan elementāru e-mail vēstuli ar tekstu "atvainojiet, Jūs neesat derīgs mums" jau varētu atbildēt.
Pēc visa šī rodās jautājums, kur tad ir tie uzņēmumi, kuros vajag darbiniekus!?
Kā var skatīties acīs cilvēkiem un teikt, ka viņiem trūkst darbinieku, bet tajā pašā laikā neuzskata par vajadzību atbildēt cilvēkam!?
P.s. Beidziet, cienījamie uzņēmumu vadītāji, tad ņirgāties par cilvēkiem un skaidri pasakiet, ka Jūs meklējat "īpašos darbiniekus" jo, kā redzams, vienkāršs cilvēks Jums neko nenozīmē," raksa darba meklētājs.

Tikmēr cilvēki komentāros mēģina palīdzēt vīrietim darba meklējumos - kāds publicējis darba sludinājuma foto, vēl kāds aicina vērsties Nodarbinātības valsts aģentūrā.

Jāpiebilst, ka Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 80 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir 8,2% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie darbaspēka apsekojuma rezultāti.

Salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo ceturksni Latvijā bezdarba līmenis ir samazinājies par 1,2 procentpunktiem, bet salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni bezdarba līmenis ir palielinājies par 0,1 procentpunktu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas