Ugunsgrēks Ādažu poligonā: vietējie bailēs no liesmām evakuē saimniecību

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 12.jūnijs 2018, 14:13
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Egons Ansbergs, F64 Photo Agency
Pirmdienas vakarā turpinājās ugunsgrēka dzēšanas darbi Ādažu poligonā, kur vairāku simtu hektāru platībā dega virsāji, sausā zāle, kā arī liesmas sasniedza tuvējo mežu. Sociālajos tīklos vietējie iedzīvotāji paudušu bažas, vai liesmas nesasniegs viņu īpašumus.

Kā iepriekš ziņots, ugunsgrēks Ādažu poligonā izcēlās ap svētdienas pusdienlaiku. Neraugoties uz sākotnēji veiksmīgo ugunsgrēka lokalizēšanu, pirmdienas pēcpusdienā, palielinoties vējam, liesmas tomēr izlauzās ārpus ierobežotās teritorijas.

Vietējais iedzīvotājs Normunds sekojis līdz jaunākajām ziņām par liesmu izpaltību un pirmdien nolēma drošības labad aizvest savu mazbērnu un kucēnus no mājām Sējas pusē uz Berģiem, "lai nav jāelpo dūmi no degošā meža un purva".

Ekrānuzņēmums/Facebook

"Atliek cerēt ka VUGD tiks galā ar uzdevumiem un mājdzīvnieki nebūs jāevakuē! Dod Dies' viņiem spēku un izturību! Esam nepieciešamības gadījumā mobilizējuši gatavībā visus draugus - zirgu, aitu, vistu un citu mājdzīvnieku pārvešanai. Grūtāk iet tiem, kas pašā Sējas purva malā. Šādās situācijās jārīkojas izlēmīgi, vēsu prātu un skaidru A un B plānu," raksta Normunds, kurš vēlāk papildinājis ierakstu ar ziņu, ka plkst. 19.30 sācis zirgu pārvešanu uz drošāku vietu.

Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalās VMD, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki (NBS), sabiedroto karavīri, zemessargi, kā arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības. Dzēšana notiek arī no NBS Gaisa spēku helikoptera, kurš vienā reizē speciālā maisā var uzņemt aptuveni trīs tonnas ūdens.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas