Cilvēki satraukti: Rīgā palodzes, grīdas noklājas ar melniem putekļiem

Līga Nestere 8.jūnijs 2018, 19:44
 
Ekrānšāviņš
Iedzīvotāji sociālajos tīklos pauž satraukumu par gaisa kvalitāti, daloties ar fotogrāfijām, kurās redzami putekļu nosēdumi uz palodzēm, kā arī grīdām, rokām un kājām.

"Pilsēta cilvēkiem" facebook raksta "Pēdējās dienās sociālajos tīklos izskan neskaitāmas sūdzības par gaisa kvalitāti Rīgas apkaimē Pētersalā, klusajā centrā, Sarkandaugavā, Brasā un pārējās Rīgas centra apkaimēs. Rīgas iedzīvotāji ir šokā, ka karstajā laikā nav iespējams turēt atvērtu logu, jo iekšpalodzes pāris dienu laikā noklājas ar tumši melniem putekļiem.

Ekrānšāviņš

Pat Pētersalā dzīvojošie cilvēki, kuri ir pieraduši biežāk mazgāt virsmas, ir šokēti, cik ļoti netīrs gaiss ieplūst pa viņu logiem."

Ekrānšāviņš

Tikmēr Rīgas dome neplāno uzstādīt papildus gaisa kvalitates mērīšanas stacijas. Tiesa gan, lai situāciju risinātu ilgtermiņā, pašvaldībā esot apstiprināta gaisa kvalitātes uzlabošanas programma 2016.-2020.gadam. Programma paredz ieviest dažādas normatīvo aktu izmaiņas, ostas darbības pārcelšanu uz Krievu salu, satiksmes tīkla optimizāciju un citus pasākumus.

Ekrānšāviņš

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas