Izrādās, ka nagu graušana var beigties letāli

tautaruna.lv, Elvijs Lazdiņš 4.jūnijs 2018, 18:33
 
AFP / Scanpix
Uz nervu pamata balstīta nagu graušana ir itin izplatīts slikts ieradums, tomēr kāds brits uzzinājis, ka tas viss var ātri vien pārvērsties par ko daudz sliktāku, ziņo The Sun.
''Ārsti viņam atklājuši, ka viņam paveicies, ka izdzīvojis.''

Lūks Hanomans, divu bērnu tēvs, ieguva sepsi, kas ir dzīvībai bīstama asinssaindēšanās, un gandrīz nomira - tas viss mazas brūces uz pirksta dēļ, kura radās nagu graušanas rezultātā.

Nagu graušana bijusi rutīnisks ieradums un kādā nebaltā dienā viņš to darot aizķēris ādu pie naga. ''Nedaudz sāpēja, bet vērību tam nepievērsu,'' stāsta Hanomans.

Tās nedēļas otrajā pusē viņam parādījās baisi simptomi - nespēja koncentrēties, auksti sviedri un drebuļi. Tad iztūka minētais pirksts. Sākotnēji vīrietis nosprieda, ka tas pāries pēc kārtīga naktsmiera.

Tomēr vīrietis pamodās ar drudzi un sarkaniem izsitumiem, kā rezultātā viņš tika nogādāts slimnīcā, kur konstatēja sepsi. Mediķu uzraudzībā viņš pavadīja četras dienas.

Kad viņš atlaba, ārsti viņam atklājuši, ka viņam paveicies, ka izdzīvojis, jo esot atradies tuvu septiskajam šokam.

Nagu graušanas ieradumu var mēģināt novērst pievēršoties kam citam, piemēram stresa bumbiņas spiešanai. Tāpat var mēģināt to novērst nepārtraukti uzturot īsus nagus un rūpējoties par savu roku higiēnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas